Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği takmak zorunlu mu, hangi araçlara zorunlu?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği takmak zorunlu mu, hangi araçlara zorunlu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın aldığı kararla, uzun yol ve yük trafiğinde kış lastiği kullanımını zorunlu kılan uygulama 1 Aralık'ta başlıyor. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) tarafından yapılan açıklamaya göre, dernek, 1 Nisan 2023 tarihine kadar 4 ay süren ve güvenli ve sorunsuz trafik adına kış lastiği kullanılmaması talebine atıfta bulundu. Sadece vergi kapsamındaki ticari araçlarda değil, tüm araçlarda geçerli olacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen LASID Genel Sekreteri Erdal Kurt, kar yağışını beklemeden kış lastiği hazırlıklarının tam olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kurt, "kış lastiğinin iklim değişikliğinin neden olduğu değişen hava koşulları ve buna bağlı olarak değişen yol koşullarına karşı sürüş ve can güvenliği sağladığını belirtti. Islak, çamurlu veya karlı yüzeylerde sürüş güvenliği Bu özellikleri sayesinde hava ve yol koşullarından kaynaklanabilecek olası tehlikelere karşı toplu trafiğin güvenliğine ve akıcılığına katkı sağlar. Altını çizmekte fayda görüyoruz, kış lastiği kar lastiği değildir, kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Yalnızca ticari araçları için değil özel araçlar için de tüm sürücülerimizin 1 Aralık’tan önce kış lastiği hazırlıklarını tamamlamalarını öneriyoruz" dedi.

"Trafik hepimizin ortak alanı"

Kurt, kış lastiği konusunda çok yol kat ettiklerini ve toplumda yaygın bir bilinç oluştuğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Trafik hepimizin ortak alanı. Bilinçli bir araç sahibi trafiğe çıkmadan önce nasıl düzenli olarak araç bakımlarını, rutin kontrollerini aksatmadan yaptırıyorsa bulunduğu bölgenin iklim ve hava şartlarını dikkate alarak daha güvenli bir sürüş için kış lastiklerini kullanmak da bu bilincin bir parçasıdır, olmalıdır. LASİD olarak her fırsatta bu bilincin gelişmesi, toplumun her alanındaki farkındalığın artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kış lastiği için yapacağınız zorunlu masrafı düşünmek yerine canınızı, aracınızdaki sevdiklerinizin ve trafikteki başka insanların hayatlarını koruma bilincine herkes sahip olmalı. Ortak trafik için hepimiz sorumluluk alarak tedbirli olursak trafikteki herkesin can sağlığını koruyan akıcı ve güvenli bir trafiği de hep birlikte sağlamış oluruz.’"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN