Kuaförden çıktı mahkemeye koştu

Kuaförden çıktı mahkemeye koştu

Bir kuaförde saçlarını iki kez boyatan ancak beğenmeyen ikinci boyama işlemi sırasında ise alnında kızarıklık oluşan kadın, kuaförü dava etti. Kuaföre beraat kararı veren mahkemeye itiraz eden kadın, Yargıtay'dan da umduğu sonucu bulamadı.

Edremit'te bir kadın saçını bitkisel amonyaksız boya ile boyatmak için kuaföre gitti. İlk boyama sonrası saç rengini beğenmeyen kadına, kuaför ikinci kez boyama işlemi yaptı. Ancak bu işlem sırasında kadının alnında kızarıklık (hiperemi) oluştu.

Hem saçını beğenmeyen hem de alnındaki kızarıklıktan rahatsız olan kadın, soluğu mahkemede aldı. Kuaför hakkında "taksirle yaralama" suçundan dava açıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: SANIK KUSURLU DEĞİL

Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişi ise raporunda "bitkisel boya dahi olsa hassas ciltlerde kızarıklık meydana gelme ihtimalinin olduğu, bu nedenle sanığın meydana gelen olayda kusurunun bulunmadığı" yönünde görüş bildirildi.

Mahkeme, rapor doğrultusunda "yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması" nedeniyle sanığın beraatine karar verildi.

KADININ AVUKATI YEREL MAHKEME KARARINI TEMYİZ ETTİ

Kadının avukatı, yerel mahkeme kararını temyiz ederek, "bilinçli taksir koşullarının oluştuğunu, sanık hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu" iddia etti.

YARGITAY BERAATİ ONADI

Temyiz üzerine Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından görüşülen dosyada karar çıktı. Daire, yerel mahkemenin kuaförün beraati yönündeki kararını oy birliğiyle onadı.

Dairenin kararında, saç boyatma sonrası katılanın alın kısmında "hiperemi" oluştuğu, kati hekim raporuna göre, katılanın yaralanmasının, basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte olduğu belirtilerek, mahkemece aldırılan bilirkişi raporunda da sanığın meydana gelen olayda kusurunun bulunmadığı yönünde görüş bildirildiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN