Lotus çiçeği nedir, anlamı nedir? Lotus çiçeği anlamı ve özellikleri

Lotus çiçeği nedir, anlamı nedir? Lotus çiçeği anlamı ve özellikleri

Farklı renklere ve anlamlara sahip olan görünüşü ile beğenilen lotus çiçeği günümüzde adından sıkça duyurmaktadır. Hediyeler için tercih edilmeye başlanırken her rengin farklı anlamı da bulunmaktadır. Lotus çiçeği anlamı nedir? Lotus çiçeği renkleri nelerdir? İşte detaylar..

En derin anlamı olan çiçeklerden birisi de lotus çiçekleridir. Nelumbonaceae ailesinden olan bu çiçek türü topraktan bağımsız olarak su yüzünde yaşamaktadır. Berrak görüntüsü olan lotus çiçekleri günümüzde en çok karşılaşılan çiçek türlerindendir. Hinduizm ve Budizm gibi dinlerde geçmiş zamanlarda kişilerin kendilerini bulduklarını lotus çiçeği ile simgelerken nilüfer çiçeği ile benzerliği de görülmektedir. Lotus çiçeği özellikleri nelerdir?

LOTUS ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ

-Geceleri yapraklarını kapatırken gün doğumuyla açar

-Kiri tutmayan yapıları vardır

-Kendini temizleyerek saflığı ve duruluğunu gösterir

-Lotus çiçeğinin boyu 3 metreye kadar ulaşır

lotus çiçeği

LOTUS ÇİÇEĞİ RENKLERİ VE ANLAMLARI

Lotus çiçeğinin birçok rengi ve renklerine göre de anlamları vardır. Beyaz lotus çiçeği saflığın simgesi olurken aynı zamanda sevgiyi de göstermektedir. Tutkunun simgesi olan kırmızı lotus çiçekleri de en çok tercih edilenlerdendir. Pembe lotus çiçeği aydınlanmayı ifade ederken mavi ise bilgeliği gösterir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN