Mevlid Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor? Mevlid Kandilinde ne oldu, önemi nedir?

Mevlid Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor? Mevlid Kandilinde ne oldu, önemi nedir?

Vatandaşlar internet üzerinden dini açıdan önemli günler ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki Mevlid Kandili ne zamandır? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar kandil günleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Mevlid Kandili ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Peki 2022 senesi Mevlid Kandili hangi güne denk geliyor? Mevlid Kandili önemi nedir? Mevlid Kandili hangi ibadetler yapılmalıdır? Mevlid Kandili ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN

Mevlid Kandili 2022 senesinde 7 Ekim Cuma gününe denk gelmektedir. Rebiülevvel ayının 11. gecesi Mevlid Kandili olarak bilinmektedir.

MEVLİD KANDİLİ NEDİR

Mevlid Kandili Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği ay olarak kutlanan Rebiyülevvel ayının 11. günü olarak kutlanmaktadır. Sözlük anlamı olarak doğum yeri ve zamanı olarak bilinmektedir. Mevlid Kandili özellikle Hz. Muhammed'in doğumunun anılması için idrak edilen önemli günlerden biridir.

Mevlid Kandili Anlamı Önemi ve Yapılacak İbadetler

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ

Mevlid kelimesi sözlük anlamı olarak doğum yeri ve doğum vakti anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili Mevlid-i Nebi olarak bilinmektedir. Son peygamber olan Hz. Muhammed'in doğumunun anılması için yapılan törenler ilk olarak Mısır Fatımiler döneminde başlamış ve Eyyubiler tarafından da benimsenerek birçok kutlamalar yapılmıştır. Mevlid törenleri İslam dünyasında da önem kazanmış ve günümüze kadar gelmiştir. Hz. Muhammed'in doğumunun anılması için başamış ve Kadir, Miraç, Regaip ve Berat gecelerinde ya da sünnet, deprem, evlenme, ölüm gibi olaylarda yapılmaya başlanarak bir gelenek haline gelmiş ve dini bir öge haline gelmiştir. Diyanet'in kandil günü ile ilgili verdiği bilgi şu şekilde; Mevlid kandili insanı insan yapan tüm güzelliklere odaklanılan bir şahsiyet ve rahmet elçisi son peygamber Hz. Muhammed'in doğumunun anılarak kutlandığı, bireysel ve toplumsal olarak hayatı aydınlatan merhamet, insaf, adalet, sabır, cömertlik, insanlığa sunduğu tüm önemli değerleri anlayarak hayatımıza katmak için tazelenme mevsimidir. Mevlid Kandili Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği günü kutlamak için yapılan bir gündür.

MEVLİD KANDİLİ'NDE YAPILACAK İBADETLER

Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasının şart olduğu ile ilgili bir bilgi yer almaktadır ancak dileyen insanlar isteklerine göre oruç tutabilmektedir. Mevlid Kandili oruç tutmanın sevap olduğu düşünülmektedir. Mevlid Kandili'nde yapılacak en güzel ibadetin tesbih namazı olduğu belirtilmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN