Mevlid kandili neden kutlanır, önemi nedir? Mevlid Kandilinde ne oldu?

Mevlid kandili neden kutlanır, önemi nedir? Mevlid Kandilinde ne oldu?

Bu sene 7 Ekim 2022 tarihine denk gelen Mevlid gecesi İslamiyet’te öneminin ve anlamının yüksek olduğu günler arasında yer almaktadır. Müslümanlar tarafından ibadetlerle geçirilen bu mübarek günün anlam ve önemi merak edilmektedir. Mevlid kandili ne zaman, neden kutlanır? İşte detaylar…

Her sene kutlanan Mevlid Kandili’nin gelişiyle müslümanlar ibadet hazırlarına başlarken aynı zamanda camilere de gitmektedir. Rebiülevvel ayı içerisinde olan Mevlid Kandili islam dünyasının önemli günlerindendir. Peki mevlid kandili önemi nedir? 

MEVLİD KANDİLİ NEDEN KUTLANIR? 

İslam peygamberlerimizden olan Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümü olarak kutlanan bu gece ibadetler ve dualar okunur. Peygamberim dünyaya gelişiyle beraber bugünün anlam ve önemi güzelleşir kabul edilmiştir. 

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ 

Hz. Muhammed (sav) doğumunun kutlandığı bu mübarek günde onun bireysel ve toplumsal hayatın aydınlanması sabır ve metanetin, cömertliğin kısaca insanlığa ait olan tüm değerlerin önemini anlayıp hayatımızda uygulamaya almamız için yüce ahlak güzelliğidir.

Mevlid kandili önemi

MEVLİD KANDİLİ OKUNACAK DUALAR

500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN