MHRS yedek kontenjan ve ek randevu ne demek?

MHRS yedek kontenjan ve ek randevu ne demek?

Hastane randevusu almak isteyenlerin karşılaştığı MHRS yedek kontenjan ile MHRS ek randevu sistemi kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki, MHRS yedek kontenjanı ne oluyor? Ek randevu ne oluyor? Konuyla ilgili detaylar haberimizde...

Sağlık kuruluşlarından randevu almayı isteyen vatandaşlar internet üzerinde MHRS sistemine başvuruyor. MHRS sistemine giriş yapan birçok kullanıcı MHRS yedek kontenjanı ve ek randevu uyarısıyla karşılaşınca bunun anlamını merak etmeye başladı.

MHRS YEDEK KONTENJANI NEDİR?

Hastanelerden randevu almasına rağmen iptal etmeyen ve randevuya gitmeyenlerden dolayı oluşan mağduriyetin ortadan kalkması için MHRS yedek kontenjanı oluşturulmuştur.

 mhrs yedek randevu nedir

Konuya dair açıklama yapan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı;

Bu durum çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gelmeyecekseniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS'ye girip, randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir.

Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN