Milyonlarca üniversite öğrencisine müjdeli haber verildi! KYK faizlerinin silineceği tarih netleşiyor

Milyonlarca üniversite öğrencisine müjdeli haber verildi! KYK faizlerinin silineceği tarih netleşiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylar içerisinde sosyal medya üzerinden gençleri KYK borçlarını ödememeye çağırdı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı bitiminin ardından yapmış olduğu açıklamalarda, KYK borçlarıyla ilgili düzenleme yapıldığını ve KYK borcu olanların sadece anaparayı ödeyeceğini ve faizin kaldırılacağını duyurdu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Bu açıklama ile KYK borcu olan vatandaşlar faizin ne zaman kesileceğini sormaya başladı. Son zamanlarda üniversite döneminde alınan geri ödemeli KYK bursları en çok konuşulanlardan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK'nın borçlarıyla ilgili açıklamaları sonrasında KYK'nın faiz oranlarını düzenleme kararında hangi aşamaya gelindi? KYK borçlarının faizi ne zaman sıfırlanacak? İşte detaylar...

KYK Kredisi

DÜZENLEME TAMAMLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, KYK'nın kredi geri ödemelerinde sadece faizsiz alınan kredi için sermayenin ödeneceğini duyurmuştu. Üniversite döneminde KYK öğrenci kredisi alan ancak bu borcunu ödeyemeyen kişilerin kullanabileceği KYK faiz iptali hükmü, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından açıklanacak. Peki KYK borçlarının faiz ne zaman kalkacak?

KYK KREDİSİNDEN FAİZ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasa döneminde, ağırlıklı olarak ekonomik konuları ilgilendiren bir torba yasa tasarısının gündeme gelmesi beklenirken, torba yasada birçok düzenlemeye yer verileceği biliniyor. Bu tekliflerin öğrenim kredisi borçları da dahil olmak üzere toplam 3 milyon 157 bin vatandaşın düzenlemeden yararlanabileceği kaydedildi. 26 milyar TL faiz ödemesi geri düşülecek. Ayrıca, düzenleme yeni öğrenci kredileri için de geçerlidir.

KYK öğrenci kredisinin faizi kaldırılarak, anapara ödenecek ve kararnamenin yeni yasama döneminin başında Meclis'e ulaşması düşünülüyor. Aynı zamanda faizin borçlardan ne zaman düşüleceği konusunda net bir bilgi yok.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN