Plasiyerler ne iş yapar? Plasiyer çalışma alanları nelerdir? Plasiyer olmanın şartları

Plasiyerler ne iş yapar? Plasiyer çalışma alanları nelerdir? Plasiyer olmanın şartları

Plasiyer mesleği son dönemlerde daha da gündem de olan bir meslektir. Mesleğin gündeme gelmesi ile beraber bu meslekteki kişilerin de ne iş yaptığı merak edilmeye başlanmıştır.

Plasiyer son dönemlerde oldukça gündeme gelen bir meslek olarak ifade edilebilir. Bu mesleğin tanımını ise herkes bilmemektedir. Çünkü mesleğin adı yeni yeni duyulmaya başlamıştır.

PLASİYER NEDİR?

Piyasada iş yapan firmalar arttıkça kar etmenin de türlü yolları bulunmaya çalışılmıştır. Bundan dolayı da pazarlama süreci her alan için oldukça önemli olmaya başlamıştır. Plasiyer mesleği ise tam olarak firmaların pazarlama alanında çalışan kişiler olarak tanımlanabilir. Yani bu kişiler firmanın tanıtım, pazarlama, ve satış faaliyetlerine odaklanarak bu alanda çalışmaktadırlar. Sahada da satış yapan plasiyerler net bir maaşa sahip olsalar da buna ek prime de sahip olurlar.

plasiyer

PLASİYER GÖREV TANIMI NEDİR?

Plasiyer kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. Türkçe anlamında ise ticaret alanında; aracı, temsilci, gezgin satıcı olarak kullanılmaktadır. Yani plasiyerler firmaların satış süreçlerinde etkin olarak görev almakta ve satışları gerçekleştirmektedirler. Firmalar adına dışarıda gördüğümüz ve bize ürün satmaya çalışan kişiler plasiyer olarak tanımlanır.

PLASİYER OLMAK İÇİN NE YAPILIR?

Meslek yeni tanımlanan bir meslek olduğundan da kaynaklı bu mesleğin yapılması için belirli bir şartı yoktur. Ancak yine de mesleğin yapıldığı sektöre göre farklılık gösterebilmektedir. Çoğu firma ise plasiyer olmak için gereken şartlar arasında dış görünüşe önem vermektedir. Yani iyi görünümlü, planlı çalışmayı seven, disiplinli, diksiyonu düzgün ve en az lise mezunu olan kişiler bu meslekte tercih edilen kişiler diyebiliriz. Gereken eğitim şartı için belirli bir bölüm seçilmemiştir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN