SGK emekli tahsis numarası nedir, ne anlama gelir? SGK emekli tahsis numarası nereden ve nasıl bulunur? SGK emekli tahsis numarası öğrenme yolları

SGK emekli tahsis numarası nedir, ne anlama gelir? SGK emekli tahsis numarası nereden ve nasıl bulunur? SGK emekli tahsis numarası öğrenme yolları

SGK emekli tahsis numarası nedir, ne anlama gelir? SGK emekli tahsis numarası nereden ve nasıl bulunur? SGK emekli tahsis numarası kaç haneli? Soruları pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

SGK emekli tahsis numarası; SGK'nın tek bir numara ile ödeme yaptığı kişilerin takibi için SGK tarafından tanımlanan bir numaradır. Emeklinin SGK emekli tahsis numarasının sonundaki sayı emekliliğin yatırılacağı tarihi belirlemek için kullanılır.

SGK EMEKLİ TAHSİS NUMARASI KAÇ HANELİDİR?

Emekli tahsis numarasını bulmanın iki yolu vardır. Bunlar:

  • İlk seçenek; tahsis numaranızı SGK web sitesi üzerinden kolayca talep edebilirsiniz. Evrak arama bölümünde SGK üzerinden tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
  • Alternatif olarak; SGK tahsis numaranızı da e-devlet yoluyla öğrenebilirsiniz. e-devlet sistemine geçiş yaptıktan sonra SGK hizmetlerinin belge takibi talebi ile SGK tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.

EMEKLİ TAHSİS NUMARASI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Numaranızı e-devlet yoluyla talep edebilirsiniz. Tahsis numaranızı elektronik yönetim sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinde. SGK kimlik numaranızı e-devlet yoluyla öğrenmeniz mümkündür. Bunun için “https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi” sayfasına giriş yapmalısınız. Buradan tahsis numaranızı talep edebilir ve buna göre emekli aylığınızı hangi gün alacağınızı öğrenebilirsiniz.

Bu yöntemleri kullanarak emekli tahsis numaranızı öğrenmekte zorlanıyorsanız veya bulunduğunuz bölgede internet yoksa size en yakın SGK şubesinden numaranızı öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN