Sürücüler şimdi yandı! Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor... Çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler geliyor! Kaza yapan arabaya binemez olacak!

Sürücüler şimdi yandı! Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor... Çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler geliyor! Kaza yapan arabaya binemez olacak!

Araç sahipleri internet üzerinden trafik sigortası ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki trafik sigorta fiyatları ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Trafik sigortalarına gelecek zam haberleri araç sahiplerinin merakına sebep oldu. Peki yeni trafik sigortası düzenlemesi nasıl olacak? Trafik sigortası fiyatları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YENİ TRAFİK SİGORTASI DÜZENLEMESİ

Edinilen bilgilere göre yapılacak olan yeni düzenlemeyle birlikte trafik sigortası kademesine iki basamak daha ekleniyor. Riskli sürücülere yüzde 200 zam yapılırken, çok iyi sürücülere yüzde 50 indirim uygulanacak. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu tarafından yapılan açıklamalara göre çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler olarak iki basamak daha ekleniyor. 7. basamakta olan ve 5 sene boyunca kaza yapmayan sürücülerin ödüllenmesi amacıyla çok iyi sürücü adlandırmasıyla 8. basamak; trafik canavarı olarak adlandırılan riskli sürücüler için de 0. basamak oluşturuldu. Trafik sigorta poliçesi yenilemesi yapılırken iyi sürücüler indirim alırken riskli sürücülere yüzde 200 zam uygulaması yapılacak. Konu ile ilgili yapılan toplantıya TSB Başkanı Atilla Benli, TSB Hayat Dışı Komitesi Başkanı Uğur Gülen, Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, üye Arif Aytekin, ye Ceyhan Hancıoğlu, üye Ethem Baturalp Pamukçu, üye Mehmet Şencan, üye Rıfat Vefa Murteza, üye Yavuz Ölken, Fikret Uyku Özdemir'in yerine Milli RE Genel Müdür Yardımcısı Şule Soylu ve Sigorta Acentesi İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem ve Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım katılım sağladı. Yapılan açıklamalara göre kaza istatistiklerinde yapılan altyapılar sayesinde 5 senede ciddi azalmalar yaşandığı saptandı. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu yaptığı açıklamalara göre trafik sigortasında tüm halkın yararının gözetilerek çalışıldığını belirtti. Eroğlu trafik sigortası yol haritası ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Bugün yapılan toplantı sonrasında açıklanan yol haritası bugüne kadar en farklı çalışma oldu. Trafik branşı, sigorta şirketi, eksper, acente, tahkim gibi birçok başlığın değerlendirilmesi sonucunda bu yol haritası ortaya çıktı. Branş olarak bakılan en önemli sorun sürücüler tarafından yapılan kazalardan oluşuyor. Ancak altyapılara baktığımız zaman 5 senede kazalarda ciddi bir azalma yaşanıyor. 

Yeni Trafik Sigortası Düzenlemesi

Sürücüler sebebiyle yaşanan kazaları azaltmak için de bilinçlendirme çalışmalarına devam etmemiz gerekiyor.' Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortasının devamlılığının sağlanabilmesi için ilk amaçlarının serbest tarife olduğunu belirtti ve bu amacın gerçekleşebilmesi için 7 adımlı sisteme geçildiğini söyledi. Mehmet Akif Eroğlu güncel olarak kullanılan sistemin çok yeterli olmadığını ve bu sebeple iki yeni basamak eklendiğini söyledi. 

TRAFİK SİGORTASI YENİLEMELERİNDE YENİLİK MÜŞTERİ ODAKLI 

Yapılan açıklamalara göre 7. basamakta olan 5 senedir kaza yapmayan vatandaşlar 8. basamağa geçerek trafik poliçesi yenilerken yüzde 50 indirim alacak. Aynı şekilde çok riskli sürücü olarak sıfatlandırılan sürücüler de 0. basamakta değerlendirilerek poliçe yenilemelerinde yüzde 200 zam alacak. Edinilen bilgilere göre çok riskli grupta değerlendirilen sürücülerin sayısı 10 bin kadar tespit edildi. Bu konu ile ilgili zorunlu eğitim verilmesi, psikolojik değerlendirmeler ve geçici süreyle de olsa ehliyet alınması gibi konuların da gündemde olacağı öğrenildi. Mehmet Akif Eroğlu, yenilikler kapsamında isteğe bağlı olmak kaydıyla sürücü bilgilerinin poliçeye dahil edileceğini, iyi olan sürücülerin daha iyi fiyatlardan yararlanabileceğini, riskli sürücülerin rehabilite edileceğini, ticari araç sahibi olan sürücülere trafik sigortası sicil belgesi verileceğini söyledi. Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortasında alınması beklenen diğer önlemleri şu şekilde belirtti; 'Poliçe iptali yapılırken komisyon 32 TL'den 100 TL'ye çıkacak, araç satışı yapılırken güncel poliçenin 15 gün korunması uygulaması kalkarak poliçe iptal olacak ve yeni alıcı notere poliçe bildirmek zorunda olacak. Bu şekilde 15 gün içinde olan kazalar ile ilgili korkular son bulacak. Yeni alıcıların poliçe zorunluluğu olarak penetrasyon oranı artacak. Kaza anında Çağrı Merkezi Hizmeti sağlanacak ve tutanak doldurulmasına Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi yardım edecek. Mobil kaza tutanakları yaygınlaşacak ve yüzde 100 elektrikli araçlara ve engellilerin araçlarına prim indirimi uygulanacak. Mehmet Akif Eroğlu tanzim sistemi ile birlikte trafik sigortasının fiyat odaklı olmasından çıkıp müşteri memnuniyetini odaklayan bir ürün haline gelmesinin amaçlandığını da belirtti. Tüm şirketlerin kendi müşterilerine hizmetlerine bağlı 26 milyon araç sahibinin sigorta primine düşüş sağlanacağı da öğrenildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN