Taksi şoförleri günlük ve aylık ne kadar para kazanıyorlar? Taksicilerden kazanç açıklaması

Taksi şoförleri günlük ve aylık ne kadar para kazanıyorlar? Taksicilerden kazanç açıklaması

Taksiler, kişileri bir yerden alarak belirli her yere götürüler. Son zamanlarda taksicilik mesleği özellikle büyük şehirlerde daha fazla yapıldığı görülmektedir. Bu alanda da çok sayıda kişi taksicilik mesleğini araştırmaktadır. Peki taksi şoförleri günlük ve aylık ne kadar para kazanıyorlar? İşte, taksicilerden kazanç açıklaması..

Hemen hemen tüm illerde ve ilçelerde taksicilik mesleği oldukça revaçta olan bir meslektir. Özellikle büyükşehirlerde artan nüfus yoğunluğu taksilere olan rağbeti de artırmıştır. Bu mesleği yapmak isteyenler ise il etapta taksicilerin aylık olarak ne kazandığını araştırıyorlar. Bu yazımızın devamında taksicilerin aylık kazanç açıklamalarına ulaşırken mesleğin kişilere ne kadar kazanç sağladığı bilgisine de ulaşabilirsiniz.

Taksi şoförleri günlük ve aylık ne kadar para kazanıyorlar?

Taksicilik yapan kişilerin aylık ne kadar kazanç sağladıkları yönünde elde net veriler yoktur. Bunun nedeninin ise özellikle büyük şehirlerde çalışanlarla küçük şehirlerde çalışanların aldıkları paraların farklı olması gösterilir. Havalanlarında çalışan taksicilerin de aldıkları ücretler diğerlerinden farklılık gösterir. Bu nedenle yalnızca taksicilerin muhit ve durakları çok gazla önem taşır.

Taksi şoförleri günlük ve aylık ne kadar para kazanıyorlar

Bunlarla beraber taksi durağına ödenecek ücretler, aidatlar, sigorta bedelleri ve aracın sahibine ödenecek ücretler de aylık kazançları etkileyebilir. Güne 400 TL borçlu olarak başlayan taksiciler gün başlayınca ilk olarak bu borcu kapatırlar ve daha sonrasında para kazanmaya başlarlar. Bazı zamanlarda para kazanamayan taksi şoförleri, cebinden bile para vermek zorunda kalabiliyorlar.

Taksicilerin maaşları genel anlamda ortaklık şeklinde yapılır. Taksi plakasının sahibi sürücüye belli oranlarda ortaklık sunar ve plakasını ona kiralar. Bu ortaklık oranı ise yüzde 40 ve yüzde 50 şeklinde değişim gösterebilir.

Bu ortaklığın haricinde maaşlı sürücülerde mevcuttur. Bu kişiler asgari ücret alırlar ve aylık toplam kazançtan herhangi bir ekstra ücret almazlar. Küçük şehirlerde genellikle asgari ücret sistemiyle çalışılırken büyük şehirlerde yüzdelik sistemle çalışılır. Genel olarak söylemek gerekirse taksici aylık olarak 5.000 TL ile 10.000 TL arasında bir kazanç sağlayabilir. Fakat bu kazancın arasında giderler bulunmaz.  

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN