Tanju Özcan CHP’den ihraç mı edildi, ne ceza verildi, neden ceza aldı?

Tanju Özcan CHP’den ihraç mı edildi, ne ceza verildi, neden ceza aldı?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kesin karar açıklandı. Karar metni ve Özcan'ın neden disiplin kuruluna sevk edildiğine dair bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Geçtiğimiz dönemde kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edilen ve tartışmaların odağında yer alan Tanju Özcan için CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplandı ve karar verildi. İşte detaylar...

Tanju Özcan neden disiplin kuruluna sevk edildi?

Tanju Özcan Bolu Belediye Meclisi'nde AK Partili kadın bir üye ile girdiği diyalog sonrası kesin ihraç talebi ile Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Özcan AK Partili meclis üyesine " Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" demiş ve büyük tepki toplamıştı.

Bu sözlerin gündeme bomba gibi düşmesinin hemen ertesinde belediye binası önünde 200 kadın toplanmış ve Tanju Özcan'ı protesto etmişti.

Yaşanan bu olaylardan sonra CHP yönetimi Tanju Özcan ile alakalalı işlemleri başlatmıştı ve partiden uyarı cezası almıştı.

İhraç mı edildi?

Daha sonra kesin ihraç istemi ile parti yüksek disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan için geçtiğimiz günlerde karar açıklandı. Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma kararı alındı. Karar oybirliği ile verildi.

Parti yaptığı açıklamada “CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Eylül tarihinde yaptığı toplantısında, Bolu İli Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, bir yıl geçici çıkarma cezası verilmesine, katılanların oy birliğiyle kesin olarak karar vermiştir.” ifadesi kullanıldı.

Tanju Özcan kimdir?

Tanju Özcan 1973 yılında Mengen'de dünyaya gelmiştir. Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Özcan daha sonra serbest avukat olarak meslek hayatına atılmıştır. Milletvekilliği görevlerinin öncesinde meclis üyeliği ve Boluspor yöneticiliği de yapan Özcan daha sonra Bolu Beledi Başkanı seçilmiştir. Özcan evli ve bir çocuk babası iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen bir başkan sıfatıyla Bolu'da belediye başkanlığına devam etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN