Ücretli öğretmen maaşı neden yatmadı, ne zaman yatar? Eylül 2022 ücretli öğretmen maaş tarihleri

Ücretli öğretmen maaşı neden yatmadı, ne zaman yatar? Eylül 2022 ücretli öğretmen maaş tarihleri

Eylül ayına ait ücretli öğretmen maaşları bazı illerde yatarken, bazı illerde ise öğretmenlerin ücretleri yatırılmadı. Ücretlerini daha alamayan öğretmenler ise bunun nedenini araştırmaya başladı. Peki, Eylül ayı ücretli öğretmenlik maaşları neden yatmadı? Eylül ayı ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar ve ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Temmuz ayında bütün memur ve çalışanların maaşlarına gelen zamdan öğretmenler de %42'lik bir pay aldı. Yapılan zam sonrasında ücretli öğretmenlik maaşlarında da artış talebinin oluşmasıyla maaşlara önemli derecede artış yapıldı. Yeni eğitim ve öğretim döneminin ilk maaşını heyecanla bekleyen ücretli öğretmenler maaşları yatmayınca Eylül ayı maaşlarının yatacağı tarihi araştırmaya başladı.

2022 EYLÜL AYI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NEDEN YATIRILMADI?

Ücretli öğretmenlerin maaş günleri görev aldıkları il ve ilçeye göre değişmektedir. Bu yüzden bazı il ve ilçelerde diğerlerine göre maaş ödemesinde gecikme yaşanabiliyor.

EYLÜL AYI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri ay başında hesaplanmaktadır. Eylül ayının ödemeleri büyük ihtimalle Ekim ayının ikinci haftasında yatırılacaktır.

 ücretli öğretmenlik maaşları

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

Asgari ücretin altında kalan ücretli öğretmenlik maaşlarına dair yapılan şikayetlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sevindiren açıklamayı yapmış ve maaşlara zam yapıldığı belirtmişti. Cumhurbaşkanı açıklamasında, "Bir müjde de ücretli öğretmenler ile usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her beş ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız. Haftada otuz saat dersi olan öğretmenin ücreti 3.400 TL'den 5.740 TL'ye yükseltilecek. Kırk saatten fazla ders için alacakları ücretleri de 7.400 TL'ye çıktı" sözlerini kullandı.

HAFTALIK 25-28-30-32-36 SAAT DERSİ OLAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI NE KADAR?

Bu yıl ücretli öğretmen maaşlarına önemli bir zam uygulandı. Ücretli öğretmenlerin 3.400 TL olan maaşları 5.740 TL oldu. Haftalık otuz saat ek ders yapan bir ücretli öğretmenin ortalama maaşı 5.740 TL oldu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN