Bir sorun, bir forum: Zor ve mümkün...

Dün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, aralarında eski milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Gür, Ayla Akat’ın da olduğu 82 kişi, 2014 Kobane olayları gerekçesiyle göz altına alındı. Kimisi, Kars Belediye başkanı Ayhan Bilgen gibi Terörle Mücadele ekibinin zırhlı arabasıyla götürüldü, kimisinin Altan Tan gibi evi basıldı...

Dün, Doğu Perinçek, bir televizyon programında, “Türk yargısının altın çağını yaşadığını” söyledi...

Dün, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, “Trump’ın kime hayranlık duyduğunu biliyoruz. Putin’e, Kim Jong’a, Erdoğan’a özeniyor. Ona hatırlatayım, (...) Türkiye’de, Rusya’da değilsiniz (...) Burada demokrasi var...” demokrasi var diyordu...

Dün, KBG tarafından zehirlenen muhalif lider Navalni’nin Rusya’daki banka hesaplarına ve mal varlıklarına el konulduğu haberi geldi.

Tedavisi zor sorunlar haberleri...

Yoruma gerek duymuyorlar.

***

Başka bir haber:

“Yapıların ‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümü Avrupa Birliği’nde 1
Ocak 2021’den itibaren tüm yeni binalarda zorunlu hale getirildi. Bu dönüşüm, birçok ülkenin eylem planında yer alıyor. Türkiye’de de bunu hızlandırmak üzere şu anda önemli bir (online elbette) uluslararası bir toplantı yapılıyor. 23 Eylül’de başlayan 27 Eylül’de bitecek, “Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum 20”ye, 35 ülkeden fikir önderi konuşmacı katılıyor...”

Herkese açık bir toplantı...

Forum Genel Sekreteri Özgür Kaan Alioğlu şu bilgileri veriyor:

“Ülke olarak senede yaklaşık 15 milyar dolar tutarında enerjiyi, sadece binalarda kullanmak üzere ithal ediyoruz. Sıfır Enerji Bina demek aslında bu bedelin sıfırlanması anlamına geliyor, sadece ülke için değil aynı zamanda tüketiciler için de.

Sıfır Enerji Binalar’a dönüşüm, hem ülke ekonomisine, hem birey ekonomisine, hem çevreye hem de enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin milli güvenlik alanına da büyük bir kazanım sağlar.

Türkiye’de Sıfır Enerji Bina örneği maalesef iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar düşük bir seviyede...”

Amaçları hem kamu da hem toplumda farkındalığı arttırmak.

Tedavi edilebilir bir sorun bu haberi, beni etkiledi...

Madem sistem böyle çalışıyor, cumhurbaşkanının da aklına düşse, enerji konusunda daha akılcı ve barışçı bir hamle olur bu...

Büyümeye katkısı da cabası...

YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum