Gabar’dan petrol çıkacak, petrolü satacağız, sonra öyle bir zengin olacağız ki…

Nasrettin Hoca’nın “peşin para” fıkrası malum. Bir ahbabından ‘şu vakitte’ öderim diyerek borç alır ama vaktinde ödeyemez. Bir süre “şu gün ödeyeceğim, şu vakitte ödeyeceğim” diyerek mühlet kazanmaya çalışır, göz açıp kapanıncaya kadar zaman geçer hoca bir türlü parayı denkleştiremez. Endişeye düşen alacaklısı kapıya dayanıp “borcunu ne zaman ödeyeceksin” diye sıkıştırmaya başlar.

Bir gün bahçesinde uğraşırken alacaklısının geldiğini görür, daha o sormadan Hoca “Yakında. Çok yakında paranı ödeyeceğim, hem de fazlasıyla” diye seslenir. Alacaklı yaklaşır hocaya ve “Ne zaman?” diye sorar. Hoca “Bak bahçeye, duvarın kenarına yol boyunca çalı tohumu ektim. Bu tohumlar ilk baharda yeşerecek, şunun şurasında ne kaldı ki, çok çalı çıkacak.”

“Eee” diye sorar alacaklı… Hoca anlatmaya devam eder:

“E-esi var mı be adam? Bahar gelince koyunlar dışarıya otlanmaya çıkacak, koyun sürüleri bizim buradan geçecek… Geçerken hepsi benim diktiğim çalılara takılacak... Ben o yünleri toplayacağım. Benim hanım iyi yün eğirir. Onları ip yapacak. Ben pazarda satacağım ve tamamıyla paranı geri ödeyeceğim.”

Alacaklı bu sözleri duyunca sinirleri boşalır gülmeye başlar. Hoca alacaklısının gülmesini görünce “Peşin parayı görünce nasıl da gülmeye başladın değil mi?”

***

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaş ilginç açıklamaları, meselelere dair tuhaf yaklaşımları ve enteresan çıkışlarıyla tanıdığımız bir siyasetçi. Benim de AK Parti milletvekilleri içerisinde hassaten yakından takip ettiğim isimlerin başında geliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha iki yıldan fazla zaman varken erkenden “AK Parti kaybederse” kartını açmış “Allah korusun AK Parti, Cumhur İttifakı kaybettiğinde TOGG yani yerli otomobilimizin başına neler geleceğini kimse tahmin edemez!” demişti. (22 Temmuz 2021)

Enteresan bir matematik hesabı vardı. Kestiği “Matematik hesabı yaptık muhterem” raconuyla, AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte asgari ücret alanların para bile biriktirdiklerini söylemişti:

“5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. Ak Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, 2 iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. Bir çay bir simit iki lira. Beş kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira ne yapar; demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa.” (17 Nisan 2019)
Uzunca zamandır sesi soluğu çıkmıyordu. Tam “Emin Bey, Emin Bey nerelerdesiniz?” diye soracaktım ki Emin Bey, emeklileri refaha kavuşturacak “Gabar’daki petrol” formülüyle arı endam eyledi. Emin Beyin Gabar müjdesini duyunca Nasrettin Hoca’nın cuk diye oturan bu fıkrası geldi aklıma…

Akbaşoğlu en düşük emekli aylığının 20 bin lira olarak belirlenmesine yönelik eleştirilere cevap vermek için “AK Parti Grup Başkanvekili” olarak TBMM’de bir basın toplantısı düzenlemiş. Emeklilerin başlarının tacı olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, iktidar olarak ‘bütçe elverdiği’ müddetçe emeklilerin yanında olacaklarının da altını çizerek, müjdeli haberi şöyle veriyor:

“Milli ve yerli enerji hamlemizle 10 milyarlarca dolar dışarı verdiğimiz paranın şu an terörden temizlediğimiz Gabar’da günlük 80.000 varilin üzerinde günlük gravitesi yüksek petrol arzıyla ve doğalgaz 710 milyar metreküp doğalgazımızın hanelerimize ulaşmasıyla ve hakikaten bu konudaki kaynakların ortaya çıkmasıyla dışarıya gidecek bütün o meblağın bütçenin devletimizin cebinde kalarak emeklilerimiz olmak üzere bütün toplum kesimlerine refah seviyesini artırıcı, refah farkı olarak bunları onlara ulaştırıcı bir misyonu, bir fonksiyonu da icra edeceğiz.” (3 Şubat 2026)

Akbaşoğlu’nun açıklamasını okurken zorlanmış olabilirsiniz, ben de çok zorlandım ama böylesi müjdeli habere değer elbette. Sonuçta Akbaşoğlu bir hukukçu, enerji uzmanı değil olacak bu kadar karışıklık. Bir de elbette Sayın Akbaşoğlu’nda iktidarın yerli ve milli enerji hamlesinden elde edilecek bu kadar büyük gelirin müjdesini duyurmanın heyecanı da var.

Gabar’dan 80.000 bin varilin üzerinde günlük petrolü arzıyla, 710 milyar metreküp doğalgaz hanelere bir ulaştı mı bu kez yırtıyoruz inşallah… 80.000 bin varilin üzerinde petrol arzıyla ne refah seviyesi olacak ama… Dünya refah seviyesi, dünya vatandaşı zengin ülke görecek… Dünyanın bütün emeklileri bizim emeklilerimizi kıskanacaklar… Hadi Gabar bekle geliyoruz… Allah’ım nazarlardan korusun inşaallahurrahman! Hadi inşallah; şunun şurasında ne kaldı ki değil mi ama!? Az sabır, çoğu gitti azı kaldı… Çoğu gitti azı kaldı demem şu sebeple… Cumhurbaşkanı Erdoğan kah bakanları aracılığı ile kah kendisi 2003 yılından bu yana en az yılda bir kez, bazı yıllar altı ayda bir “petrol bulundu”, “doğalgaz bulundu” müjdeleri veriyor. 30 kez müjdelemiş, Gabar’la 31 oldu… İnşallah bu kez gerçek olur.

Hadi inşallah… Amin, amin…

YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.