Başka bahara kaldı

Medipol Başakşehir’in yenilmesi ve ezeli rakibinin durumu şampiyonluk yolunda Galatasaray’ı mutlak favori gösterse bile, 21. yüzyılda Kadıköy’de galibiyeti yine göremedi. Üstelik rakibinin uzun bir süreyi eksik oynamasına rağmen...

Dünya derbileri arasında gösterilen maçta iki takım da eksiklerini aradı. Fenerbahçe’de hücumları şekillendiren Ekici, Galatasaray’da defans hattından oyunu kuran Marcao ve Luyindama’nın olmayışı, derbide oyun akışını olumsuz etkiledi.

İlk yarım saatte iki takımın da kontrollü oynayışı sağ ve sol beklerini hiç çıkarmaması derbiyi unutturan bir unsurdu. Hasan Ali’nin Diagne’yi düşürmesi ve Fenerbahçe’nin eksik kalması da ilk yarıdaki oyuna bir hareket getirmedi.

Fatih Terim, ilk yarının etkisiz ismi Belhanda’yı çıkartarak göreceği olası bir kırmızı kartı engellese de ikinci yarı bütün hatları ile Fenerbahçe kalesine yerleşen Sarı-Kırmızlı ekip istediği baskıyı kuramadı. Galatasaray aradığı golü 66. dakikada bulsa da, geleneğin bozulmasına Fenerbahçe’nin Makedon yıldızı Eljif Elmas engel oldu.

Kadıköy’de yenilmezliğini sürdüren Fenerbahçe, son anlarda Alper ile bulduğu pozisyonu değerlendirse belki de tarihi bir galibiyete imza atmış olacaktı.

Verdiği kararlarla iki takımdan da itirazlar alan Ali Palabıyık, kırmızı kart olayında VAR’ın yardımı ile yaptığı büyük hatadan dönmek ve maçı yönetmek için değil, maçı idare etmek için sahada olduğunu gösterdi.

10 kişi kaldıktan sonra rakibi karşısında iyi direnç gösteren Fenerbahçe’de Dirar, golü atan Eljif, Skrtel, Serdar ve Soldado gösterdikleri mücadele örneğiyle göze çarpan isimler oldu. Sarı-Kırmızılı ekipte ise Linnes, Onyekuru ve Feghouli’nin performansları dikkat çekiciydi.

Kadıköy’de Galatasaray, önüne gelen bunca fırsatı kullanamayarak hem şampiyonluk yolunda yara almış oldu hem de yıllardır beklediği galibiyet başka bahara kaldı.

Derbinin en güzel olayı ise iki takımın, aramzıdan ayrılan ‘Sinyor’ Can Bartu resimli tişörtlerle ısınmaya çıkmaları oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum