Bireysel hatalar

Fenerbahçe Süper Lig’in ilk üç maçına başladığı gibi, rakibi boğan, iştahlı, önde basan futboluna Alanya maçında da başlamak istese de, Akdeniz ekibi buna iyi çalışmış olacak ki Sarı-Lacivertli takıma karşı önde basıp, boş alan bırakmayarak rakibini kendi silahıyla vurdu, Emre Belözoğlu’nun yokluğunda oyunu kurmak ve oyunu kanatlara açmakta zorlanan, Tolga Ciğerci ve Gustavo’dan bu yönde verim alamayan Ersun Yanal’ın ekibi, Max Kruse’nin bireysel çabaları dışında etkili olamadı. Tüm bunlar bir araya gelince de Fenerbahçe pozisyon üretmekte zorlandı.

ilk yarı sonu, ikinci yarı başında yaptığı bireysel hatalarla kalesinde golleri gören Sarı-Lacivertli takım geri dönüş için hamleler yapsa da istediği oyunu sahaya yansıtamayarak ilk yenilgisiyle tanışmış oldu. Zanka, Jailson, Ozan, Altay dörtlüsünün hataları ile oluşan savunma sistemi çarşambanın gelişini gösterir cinstendi.

Erol Bulut’un Alanyaspor’u 4’te 4 yapmanın hakkını verdi ki Campos, Fernandes ve Cisse’den oluşan hücum hattı, dağılan Fenerbahçe savunmasına adeta kabus oldu. İki yılda 4 stoper transfer alan Sarı-Lacivertli takımın, maçı 6 numaraları Jailson ve Gustavo ile bitirmesi de Comolli’nin yaptığı transferleri ön plana çıkarmış oldu.

Halis Özkahya’nın net 3 penaltı vermemesi ve VAR’a gitmemesi de vasat oyunun farklı bir konu başlığıydı. Sonuç olarak topla çok oynayan takım değil ,dikine giden, pozisyonları daha çok bulan takım kazanmış oldu. Fener’in Emre’siz olmayacağı da ortaya çıkmış oldu...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.