Derbilerden çıkarken

Hafta sonu oynanan iki derbide çıkan sonuçlar da, beklenen bir senaryoydu sanki. Son 5 maçtır birbirine üstünlük kuramayan Fenerbahçe ve Galatasaray, Ünal Karaman ile derbilerde bambaşka oynayan bir Trabzonspor...

Dünya derbisi olarak gördüğümüz Fenerbahçe Galatasaray rekabetinde heyecan her geçen gün artsa da, oynanan oyun geriye doğru gitmekte. Milyon euroluk yıldızların sustuğu, kalitenin düşük olduğu derbide, genç kaleci Altay’ın güzel kurtarışları dışında göze hoş gelen bir oyun olmadı. Sarı-Lacivertlilerin bu sezon alışılagelmiş istekli, hırslı oyunu, Sarı-Kırmızılıların tehlikeli bölgede Kolombiyalı golcüsüne topu getirememesi derbide oyunu kitleyen unsurlardı. Ayrıca forvetle oynamayı unutan Galatasaray’da olası bir sistem değişikliği Falcao’yu hareketlendirebilir.

Başkanların, yöneticilerin ve teknik direktörlerin maçtan haftalar önce sözlü atışmaları, futbolcuları ve taraftarları etkilemedi. Gayet centilmence bir maç oynandı. Nitekim bunlar her futbolseverin görmek istediği hareketler...

Trabzonspor-Beşiktaş derbisine gelecek olursak, Bordo-Mavililer lige en hazır olan takım. Sakatlıkları can sıksa da, geçen hafta 90+7’de yediği gol sonrası bütün haftayı eleştirilerle geçirse de, Beşiktaş karşısında Sosa önderliğinde açık bir galibiyet alarak haksız eleştirilere son verdi. Trabzonspor camiasının Ünal Karaman’a desteği her zaman var ancak bu zamansız eleştirileri de önlemesi gerekiyor. Futbolcular oynadıkları oyun ile cevabı sahada zaten veriyorlar.

Beşiktaş ise oyun olarak yeni bir sisteme geçerken böyle puan kayıplarını bekliyordu ama bu kadarını sanırım kimse beklemiyordu. Üstüne bir de yönetim sıkıntısı eklenince saha içindeki isimler de bu durumdan etkilenmeye başladı. Evinde çıkacağı Avrupa maçı ve ligde lider Alanyaspor ile oynanacak maçların sonucu Abdullah Avcı’nın geleceği için çok ama çok önemli olacak.

Bu hafta bir derbide Ankara’da oynandı, çekişmesi, pozisyonları, heyecanı bakımından 2 derbiye göre daha iyiydi sanki… Derbi haftasında Fenerbahçe deplasmanda aldığı beraberlik, Trabzonspor ise net galibiyeti ile haftayı karlı kapatan takımlar olmayı başardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum