Gustavo beklenen transfer mi?

Geçtiğimiz hafta sonu müthiş bir derbi oynayan, kalecilerin birbirlerine nispet yaparcasına kurtarışlarına sahne olan, yıllarca özlenen bir oyunla galibiyeti kaçıran Fenerbahçe, kazansa milli araya daha moralli girecekti. Oynanan oyun camiayı memnun etse de taraftarın aklı son dakika olacak olan transferlerdeydi.

Yılan hikayesine dönen Kolarov alınamasa da Gustavo’nun imzası aranan joker oyuncu olarak Ersun Yanal’ın ve ekibinin elini güçlendirdi.

Yapılan transferler ve oyuncuları değerlendirirsek genç kaleci Altay ve Harun arasında yaşanacak rekabet, Zanka, Rami, Serdar ve Sadık’tan oluşan stoper rotasyonunda oynayacak olan ikili Zanka-Rami gibi gözükse de Serdar’ın performansı burada sert ama arkaya atılan toplarda ağır kalan Zanka’yı yedeğe çekebilir. Joker olarak da Gustavo ile oynaması yüksek bir olasılık. Gustavo ile Rami’nin Marsilya’da beraber oynamaları da bu ikiliyi sahada denenebilir kılıyor. Sağlıklı oldukları sürece Fenerbahçe’nin sağ beki İsla, sol beki ise Hasan Ali olur.

Ozan, Emre, Tolgay, Tolga ,Ekici, Zajc, Alper, Kruse, Ferdi’den oluşan kalabalık orta sahada Emre’nin partneri Gustavo ya da formu ile Ozan olabilir. Hücum hattı iyice zenginleşen Sarı-Lacivertli takımda kanatlar Rodrigues-Moses gibi gözükse de Deniz Türüç, performansı ile Moses’i yedeğe atabilir.

Forvet arkası Kruse burada tek gibi dursa da Deniz ve Sağlıklı Ekici onu zorlayabilir. Forvet hattında Vedat, Mevlüt rekabetinde Vedat ön planda olsa da geçtiğimiz sezonda Antalyaspor’da 24 maç 12 gol-1 asistlik Mevlüt performansını unutmamak gerekir.

Sol bek dışında istediği bütün transferleri yapan, kadrosunda joker oyuncuları çok olan (Gustavo ,Ozan,Dirar) sezona ilk 3 maçta 7 puan alarak güzel bir başlangıç yapan Ersun Yanal’ı bazı zamanlarda tatlı bir kadro kurma sıkıntısı düşündürse de rekabet her zaman başarıyı getirir. Fenerbahçe’yi Gustavo’nun gelişiyle merkezde daha dengeli görebilirsek Ersun Yanal’ın istediği rakibini ısıran, presle boğan efektif futbolunu bu sezon izleyebiliriz…

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum