Kanarya yediğine dikkat etmeli!

Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası dahil oynadığı bir çok maçta kalesini gole kapatamayan Fenerbahçe, kolay gol yeme yeteneğini (!) Rizespor karşısında da sürdürdü. Beşiktaş derbisinde müthiş geri dönüşüyle morallenen Sarı-Lacivertli takım 5’inci dakikada duran toptan yediği golden sonra da benzeri bir geri dönüşle ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. Rakibini de soyunma odasına bir kişi eksik göndermesi gidişatı iyice Fenerbahçe lehine çevirmişti. Ne var ki Sarı-Lacivertli ekip seyircisinin desteği ile ikinci yarı rahat oynamasını bekleyen futbolseverleri yine şaşırttı. Fenerbahçe’den beklenen gol Rizespor’dan gelince galibiyet hedefi ancak normal sürenin son 6 dakikasında gelen penaltı ile yakalanabildi.

Moses’ın penaltıyı gole çevirmesi ile üç puanı kurtaran Fenerbahçe, bir nebze olsun rahatladı. Sarı-Lacivertliler için güzel olan şeylerden biri de ikinci yarıda kadroya katılan oyuncuların Tolgay hariç skora katkıda bulunmasıydı.

Ligin ikinci yarısında oynadığı ilk 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Okan Buruk Rizespor’u İstanbul’da maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamasına rağmen etkili göründü. Buruk’un takımını güzel ve mücadeleci futbolunu nedeniyle alkışlamak gerek. Karadeniz ekibi, transferdeki doğruları sayesinde lige ayrı bir renk katmaya başladı.

Ancak ne yazık ki hakem kararları iki takımın da kazanabileceği güzel futbolun önüne geçti. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı, misafir takımın on kişi kalması, Volkan’ın ceza sahası dışında yaptığı elle müdahale sahadaki güzelliklerin önüne geçti.

Önümüzdeki hafta ligin en iyi sistem futbolunu oynayan formda Başakşehir deplasmanına gidecek Fenerbahçe’nin alacağı sonuç hem üst sıralar hem de kendisinin durumu açısından kritik öneme sahip. Büyük maçları daha motive oynayan Sarı-Lacivertliler şampiyonluk yarışına yeniden heyecan katabileceği gibi yeni bir kâbusun eşiğine de gelebilir.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum