Oyuncular istekli, hoca formsuz

Yaklaşık üç haftalık milli takım arasına moralli giden Fenerbahçe, ekonomik sıkıntıya çözüm olarak hayata geçirilen “Fener Ol” kampanyasına taraftarının gösterdiği ilgi nedeniyle Ankara’ya moralli gitti. MKE Ankaragücü karşılaşmasına da etkili başladı. Ancak Moses’ın kötü gününde, başkent ekibinin genç kalecisi Altay’ın iyi gününde olmasına son vuruşlardaki etkisizlik de eklenince Fenerbahçe canla başla aradığı golü bulamadı. İlk yarıda yakalanan net pozisyonların harcanmasında Mehmet Ekici ve Soldado da Moses’a eşlik etti.

Boyd’un sayısıyla soyunma adasına geride giden Fenerbahçe, ikinci 45 dakikada da arzulu oyununu sürdürdü. Ancak Moses da etkisiz kalmakta ısrar edince 57’de yerini Valbuena’ya bırakmak zorunda kaldı. Bu dokunuş Fenerbahçe’nin ileri biraz daha rahat çıkmasını sağladı. Tabii ki maçın kahramanlarından Hasan Ali’nin sol kanadı etkili kullanmasının da bunda etkili olduğunu belirtmek gerek.

Kritik maçların golcüsü Hasan Ali’nin karşılaşmanın en iyi isimlerinden Altay’ı mağlup ettiği golden sonra maça farklı bir hava geldi. İki kale arasında mekik dokuyan top bir daha kale çizgisini geçemedi ama iki takım oyuncuları da ortaya koydukları mücadele ile alkışı hak etti. Çünkü Canteros’un Zajc yerdeyken topu dışarı atmamasına gereksiz sertlikte tepki gösteren Mehmet Ekici’nin neden olduğu gerilim dışında nefes bir 90 dakika izledik. O pozisyon sonrası Mete Kalkavan’ın gösterdiği tüm kartların doğru olduğunu da söylemek gerek.

Rakibini çok iyi inceleyen ve oyun planını sahaya yansıtan Ankaragücü’ne de puan kaptıran Fenerbahçe, buna rağmen mücadelesi ile sınıfı geçti. Ancak bazı oyuncularını forma sokan teknik direktör Ersun Yanal’ın formsuz olduğu gözlendi. Oyuna müdahalelerde geç kalan Ersun Hoca, Makedonya Milli Makımından formda dönen Elif Elmas’a şans tanımadı. Moses yerine Hasan Ali ile daha uyumlu olan Valbunea ile başlamaması ve Zajc hamlesinin gecikmesi de doğru değildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum