Peru masalı ve Copa America

Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı 46. Copa America etkinliğine sürpriz bir şekilde Peru damgasını vurdu. Grubunda Brezilya ve Venezuela’nın ardından 3’üncü sıradan çıkarak çeyrek finalde Muslera, Cavani, Suarez gibi yıldızların bulunduğu Uruguay’ı penaltı vuruşları ile saf dışı bırakan Kırmızı-Beyazlı ekip yarı finalde ise son şampiyon Şili karşısında net bir skor almayı başardı. Masal tadında bir turnuva yaşan Peru, ilk maçta farklı yenildiği Brezilya ile finale kaldı. Piyasa değeri olarak 46 milyon euroluk mütevazı kadrosuyla mücadele eden Peru’da, yıldız isimler Ruidiaz, Cueva ve Guerrero finalde büyük umutlarla beklenen sürprizi gerçekleştiremedi. Her şeye rağmen Peru, 44 yıl aradan sonra çıktığı finalde iyi bir izlenim bırakmış oldu.

Ev sahipliği yaptığı turnuvada favori olan Brezilya, 9. şampiyonluğunu zorlanmadan elde etmiş oldu. Grubundaki maçlarda rahat oyunuyla dikkat çeken Tite ve öğrencileri çeyrek finalde Paraguay karşısında az da olsa zorlanmasına rağmen, yarı finalde Messi ve arkadaşlarını rahat bir oyunla yenerek kupayı hak ettiğini gösterdi. Ki dünyaca ünlü yıldızı Neymar’dan yoksun olarak bunu başardı. Neymar’sız takım futbolu ve yardımlaşma oyununu daha iyi oynayan Brezilya’da, Jesus ve Everton’un formları kupaya uzanmasında etkili oldu.

Milli takımda başarı sağlayamayan Lionel Messi, ülkesiyle şampiyonluk hedeflerken yine beklenenin uzağında kaldı ve turnuvayı 3. tamamladı. Bu kupayı en çok kazanan Muslera, Cavani ve Suarez’li Uruguay, çeyrek finalde Peru karşısında üstün bir oyun sergilese de attığı 3 golünün oturmuş bir VAR sistemi ile iptal edilmesi ve penaltılarla elenmesi onlar için de beklenmedik bir sonuç oldu.

Sürprizlerle geçen Copa America’da Brezilya’dan Everton Soares attığı 3 gol ile ön plana çıkarken, Peru’nun 35 yaşındaki yıldızı Guerrero’nun hırsı ve oynadığı futbol gençlere taş çıkartacak türdendi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum