Son uyarı Aykut Hoca’dan

Hafta içi Avrupa Kupası’nda Zenit’i mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, gözyaşları arasında kulübe veda ettikten sonra ilk kez Ülker Stadı’na giren efsane ismi Alex de Souza’nın da izlediği maçta taraftarının boynunu bir kez daha büktü. Ancak Sarı-Lacivertli ekip tarihine yakışmayan noktadan bir an önce uzaklaşmak için mutlaka kazanması gereken karşılaşmada Atiker Konyaspor’a puan kaptırmaktan kurtulamadı. Tribünlerin müthiş desteği ve rakibin 33. dakikada 10 kişi kalması bile Fenerbahçe’yi zafere itemedi.

Hakem Fırat Aydınus’un VAR incelemesinin ardından verdiği kararların damga vurduğu maç yoğun tempo ve mücadeleye sahne oldu. Ceza sahası içinde Jailson’a yapılan faulde kararsız kalan, VAR’a gidip gidip penaltıyı vermeyen Aydınus, hemen akabinde bir ikili mücadele sonrası ağır bir kararla Jahovic’e kırmızı kartı çıkardı. 10 kişi kalmasına rağmen daha organize bir görüntü sergileyen Konyaspor, Fenerbahçe defansının tüm hatları ile döküldüğü bir anda faturayı Fofana’nın güzel golü ile kesti.

İlk yarının sonlarına doğru baskısını arttıran Fenerbahçe, Dirar’ın ortasında şık bir dokunuşla topu ağlara bırakan Jailson sayesinde 1 puanı kurtardı. İlhan Mansız’ın 2002 Dünya Kupası finallerinde Senegal’e attığı golü çağrıştıran bu gol Sarı-Lacivertli takımın soyunma odasına umutlu gitmesini sağlasa da galibiyet için yeterli olmadı. Fenerbahçe, ikinci yarıda oyunu rakip yarı sahaya yığmasına rağmen kalesini iyi savunan Konyaspor defansını aşamadı. Alper’in ağlara giden topunun VAR sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi de doğru bir karardı.

İstanbul’da uzun süre eksik oynamasına rağmen yenilmeyen Aykut Hoca’nın öğrencileri Fenerbahçe’ye bir uyarıda daha bulundu. Ligde kayıp bir sezon yaşayan Sarı-Lacivertli ekip Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmek için perşembe günü ilk maçtaki 1-0’lık galibiyetin arkasına sığınmadan 1-0’ın avantajına sığınmadan mücadele etmek zorunda. Aksi taktirde Sadık transferine rağmen kolay gol yeme alışkanlığının devam etmesi Rusya’da başa bela olabilir.

Futbolda bu kadar sıkıntının yaşandığı sezonda Sarı-Lacivertli camianın yüzünü güldürmek sanırım yine Obradovic ve öğrencilerine kalacak gibi. Basketbol Süper Ligi ile THY Avrupa Ligi’nde de liderliğini sürdüren Fenerbahçe Beko’yu önceki gün kazandığı Türkiye Kupası nedeniyle tebrik ediyorum...

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum