Taraftarın sabrı

Süper Lig’de 4 haftadır galibiyete hasret kalan Fenerbahçe, seyircisi önünde son dakikada attığı gol ile sezonunun flaş takımı Trabzonspor önünde beraberliği kurtarsa da taraftarının sabrını iyice taşırdı. Sezona yeni başkanı, yönetimi ve yeni hocası ile giren Sarı-Lacivertli takım, başkan Ali Koç’un finansal sorunlardan dolayı bu sene futbolda şampiyonluğun zor bir ihtimal olduğunu söylemesine rağmen bu kadar kötü bir Fenerbahçe’yi de hiçbir futbol sever hayal edemezdi.

Ligde oynadığı 30 maçta 7galibiyet 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu’nda Benfica’ya boyun eğen, Avrupa Ligi’nde gruptan çıkan ancak

Zenit’e elenerek Avrupa defterini kapatan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda da Ümraniye faciası ile erken havlu atttı. Bu sonuçların ardından Sarı-Lacivertli takım taraftarını iyice üzdü. Yapılan transferlerin istenilen düzeyde çıkmamasının yanı sıra Ali Koç başkanın, gençlere daha fazla önem vereceğiz beyanatları da bu sezon için havada kaldı

Altınordu’dan transfer edilen Barış Alıcı’nın 15 maç oynadıktan sonra kiralık gönderilmesi, iyi bir grafik çizerken kaleci Berke’nin 1 maç oynaması, Ferdi Kadıoğlu’nun 1 maç oynaması gibi durumlar verilen sözlerin tutulmadığını gösterir nitelikteydi. Geçen sezona göre daha az verim alsa da iki tecrübeli yıldızı Valbunea ve Soldado atılan 35 golün 20’sinde katkı verdi. Diğer oyunculardan gerekli katkı sağlanmayınca başarısızlıkta kaçınılmaz oldu.

Büyük umutlarla transfer edilen Ayew’in performansı ve son maçta taraftarın yoğun tepkisi Ganalı oyuncunun notunu vermeye yeterli. Ersun hoca formsuz, eli belinde gezen Ayew’e gösterdiği sabrı Ferdi, Barış ya da diğer genç futbolculara da gösterilebilirdi.

2018 -2019 sezonuna kadar derbilerde rakiplerine üstünlük kuran Fenerbahçe Trabzonspor deplasmanı haricinde mağlup olmasa da galibiyet de alamayarak ilginç bir istatistik yaşamış oldu. Kalan 4 maçta hala düşme tehlikesini hisseden Sarı-Lacivertli ekibin ne yapacağı merak konusu. Alacağı olumsuz sonuçlar 40 bin ortalamaya oynadığı maçları yeniden geçen sezon gibi 15.000 ortalamalara düşürebilir.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum