Transfer hataları ve sistemsizlik

Fenerbahçe’nin transfer politikasını anlamak mümkün değil. Geçen yıl Ali Koç seçildiğinde göreve başlayan Damien Comolli, açıklamalarında “100’e yakın futbolcu ile görüşüyoruz” derken, görüşülen futbolcu listesinden alınan sadece İslam Slimani oldu. Büyük başarı beklenen Benzia ve Ayew ile sözleşme yenilenmedi. Frey ve Reyes’in durumları ise ortada. Büyük ümitlerle gelen Barış ve Berke proje dışı kalıp kendilerini kiralık olarak başka kulüplerde bulurken, Ferdi’nin de kiralık gitmesi gündemde. Geçtiğimiz sezon yapılan onca transfere rağmen yeni sezona girerken bunlardan yalnızca Jailson,Moses,Harun ve Serdar Aziz kendine 11’de yer bulabilecek durumda.

Sezonu hiçbir iddiası kalmayarak Mart’ta kapatan Sarı-Lacivertli takım, yeni sezonda camianın beklediği başarıyı sağlamak için transfer görüşmelerine ve sezon hazırlıklarına erken başlasa da beklenen kadro ve sistemini kuramadı. Başkan Ali Koç da en son açıklamasında, eksik bölgelere yapılacak hamlelerin ligin ilk haftalarına yetişemeyeceğini bildirdi.

Temmuz başından beri beklenen bir Kolarov var. Sırp oyuncu Roma ile sezona başladı ama Fenerbahçe hala sol bek arayışına değil. O bölgede sağ bek ve sağ açık oyuncusu Dirar’dan çakma sol bek yaratılmaya çalışılıyor.

Geçen sezon elle tutulur tek stoper Skrtel ile sözleşme yapılmazken, Jailson’dan da stoper çıkartmaya çalışmak pek akıl karı değil. Topal’ın yerine göbeği sağlama alacak 6 numara alınamaması, son hazırlık maçında süper lig ekibi Sivasspor karşısında ilk yarıda oynanan oyun, Fernerbahçe’nin hala hangi sistemle oynayacağını bulamaması ve 6 gün sonra oynayacağı Gazişehir maçı öncesi sanki tehlikeli sinyalleri veriyor gibi. Geçen sezon gibi bir başlangıç olur ise ilk 6 haftada çok konuşulan bir Fenerbahçe görebiliriz...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum