Yanal’ın kumarı ve yükselen formu

Süper Lig’de yeni sezona stoper, sol bek ve 6 numara eksiği ile giren, ligin ilk maçında ise sağ bekini, sağ açığını sakatlığa kurban veren Sarı-Lacivertli takım ilk iki haftada oynadığı oyunla güven vermeye başladı.

Avcı döneminde ligin sistem olarak en iyi oyununu oynayan Başakşehir’e karşı defans bloğunu mevki olarak üç orta sahadan kuran (Ozan, Dirar, Jailson) Ersun Yanal, alışkanlık haline getirdiği geri dönüşleri ile belkide oynadığı kumarı kazanmış oldu.

Sağ bekte Ozan’ı kullanmak, onun yerine orta sahada Tolga Ciğerci ile oyuna başlamak, Mossoro, Elia, Visca gibi hızlı oyunculara karşı alınan risk ve Ersun Yanal’ın aldığı sorumluluk yabana atılır cinsten değil. Son maçta Yanal’ın oyuna müdahaleleri takımını oyunda tuttu. Formsuz Rodrigues’i çıkarıp Ferdi ile devam etmesi tecrübeli hoca için ender görülen bir hareket olsa bile, genç oyuncunun etkili performansı camiayı ve taraftarı memnun etti. Rodrigues, Galatasaray performansından çok uzakta.

Onun da form tutması durumunda takımın atak futbolu daha da gelişecektir.

Geçen sezon ligin ikinci yarısında devam eden Dirar rüzgarı, sakatlık olmaz ise esmeye devam edecek gibi. Fenerbahçe’nin jokeri gibi; nerede oynatmak isterseniz sahaya çıkıyor ve profesyonelliği ile formasının hakkını veriyor.

Damien Comolli eşliğinde yapılan defans ve 6 numara transferlerinde çok geç kalındı. Adil Rami ile stoper sorununu bir nebze de olsa çözmeyi hedefleyen Fenerbahçe, gündemde olan oyunculara da imza attırırsa elindeki kadro derinliğini genişleterek ilk maçlarda yaşanan kadro sıkıntısını sezon boyu hissetmeyecektir.

İlk haftadan itibaren başkanı, yönetimi, teknik kadro ve bütün oyuncuları ile omuz omuza kenetlenerek sezona başlayan Fenerbahçe, daha ilk haftalardan şampiyonluk havasına sokulması oyuncular için büyük handikap oluşturabilir. Tecrübeli hocası, güvenilir idari kadrosu ile bu kenetlenmeyi sürdürmek için onlara çok iş düşüyor... Dikkatli olmalarında fayda var, lig uzun bir maraton ve Fenerbahçe’nin daha çok eksiği var...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum