Zenit maçının gösterdikleri

Kendisine yakışmayan futboluyla Türkiye Kupası’ndan elenen ligde de beklediğini bulamayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde ne kadar iştahlı olduğunu Zenit maçında gösterdi.

Ersun Hoca ve öğrencileri UEFA Avrupa Ligi son 32 maçının ilk dakikasından itibaren müthiş taraftarı önünde baskılı futbolu ile UEFA kupasında başarılı olmak istediğini gösterdi.

Rusya deplasmanına avantajlı gidecek olan Fenerbahçe’de maçın şüphesiz yıldız kaleci Harun oldu.

Kurtardığı penaltı ile geceye damga vuran genç kaleci Harun’a 90 dakika defans bloğunda Skertel ve Sadık da eşlik etti. İlk yarıda savunma sıkıntıları yaşayan Fenerbahçe devre arasında doğru bir transfere imza atarak Sadık’ı kadrosuna kattı. Fizik gücü yüksek Rus forvet Dzyuba ya deyim yerinde ise top aldırmadılar Sadık Fenerbahçe forması ile tam not aldı.

Maçtan önce farklı bir kadroya sahaya çıkacağının sinyallerini veren Ersun hoca Jailson Elif ile orta sahada baskısı ile karşılaşma boyunca üstün taraf oldu.

Malatyaspor, Göztepe ve Kayserispor maçlarında oyuna sonradan girse de tüm dikkatleri üzerinde çeken Mosesi’n hızı ve kalitesi Rus ekibine zor anlar yaşattı. Sık sık faul yapılarak durdurulan Nijeryalı Sadık ile beraber sahanın yıldızları arasında oldu.

Zenit maçı öncesi düzenlediği basın toplantında Ersun hoca “Slimani çok çaba harcıyor. bu maçın futbolcusu olacak” diyerek destek verdiği Cezayirli oyuncuyu taraftarla barıştırdı.
Maçta bu sezon özlediğimiz takım oyununu izledik. 90 dakika takımını maestro gibi yöneten, oyunu kuran Valbunea’nın atakları Moses’le beraber yönlendirmesi de gözlerden kaçmadı. Fransız yıldız kalan maçlarda hazır olacağını Zenit maçında gösterdi.

Takım olarak hepimizin özlediği Fenerbahçe beklenen ışığı yaksa da takım içindeki eksiklikler de hala göze çarpıyor.

Ersun Yanal’ın da söylediği gibi Kadıköy’de daha güçlü olan Fenerbahçe, Zenit maçında taraftarıyla birlikte yönünü ortaya koydu. Takım ligde kötü durumda olsa bile Sarı - Lacivertli taraftarlar takımı yalnız bırakmayacaktır.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum