YDS Sonbahar 2015 soru kitapçığı ve cevap anahtarı - 14 Eylül 2015 ne zaman açıklanacak?

YDS Sonbahar 2015 soru kitapçığı ve cevap anahtarı - 14 Eylül 2015 ne zaman açıklanacak?

YDS (Yabancı Dil Sınavı) 13 Eyül'de yapıldı. Şimdi adaylar YD soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını bekliyor. YDS soru kitapçıkları ve YDS sonuçları ne zaman açıklanacak. Ayrıntılar haberimizde.

Bugün yani 13 Eylül'de 2015 sonbahar dönemi Yabancı Dil Sınavı (YDS) gerçekleştirildi. Peki YDS sonuçları ne zaman ilan edilecek ve YDS soruları ile cevapları ne zaman paylaşılacak? Bilindiği gibi artık ÖSYM bünyesindeki sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının tamamı kamuya açılmıyor.

YDS sorularının kaçı açıklanacak?

İlk etapta saoruların %10′u herkese açılırken ancak sınava giren adaylar ÖSYM’nin sitesinden kendi soru kitapçıklarını görüp, yanlış ve doğrularını kontrol edebiliyorlar.

YDS sonbahar dönemi soru kitaçığının da yüzde onunun bugün açıklanması ayrıca soru kitapçıklarının adayların erişimine açılması bekleniyor. YDS soru kitapçığının %10′u yayımlandığında haberimizden erişebilirsiniz. YDS sonuçları ile ilgili ise henüz kurumdan bir açıklama gelmedi!

YDS sonuçlarını öğrenmek için ne yapılmalı?

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan ÖSYM tarafından sınava girecek adaylara YDS giriş belgesi gönderilmedi. Adaylar diğer sınavlarda olduğu gibi ÖSYM Aday İşlem Sistemi üzerinden belgelerini temin ederek, sınava girebildi. Heyecan ile beklenen YDS sınav sonuçları açıklamasının da çok kısa bir zaman dilimi içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor. Bunun nedeni ise ÖSYM’ nin son dönemlerde yaptığı sınavlarda gelişen internet teknolojisini aktif bir şekilde kullanması sayesinde sınav sonuçlarını açıklamada zaman aralığını hayli kısaltmış olmasıdır. YDS sınav sonuçları içinde benzer bir açıklama bekleniyor.

ÖSYM geliştirdiği sınav kağıdı okuma sistemi ile YGS sınav sonuçlarını  bir hafta gibi kısa bir sürede açıklamıştı. YGS sonuçlarının erken açıklanması YDS sınav sonuçları için de bir veri. YDS adayları büyük bir heyecanla sonuçların açıklanmasını beklerken sürenin bir hafta ya da 10 günü geçmeyeceği tahmin ediliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN