1 çay bardağı ondan ekleyin poğaçanız milföy tadında olsun! Yiyen fırından sanıyor

1 çay bardağı ondan ekleyin poğaçanız milföy tadında olsun! Yiyen fırından sanıyor

Bu tarifle, milföy lezzetinde pamuk poğaça yaparak misafirlerinize veya sevdiklerinize lezzetli bir ikram sunabilirsiniz. Poğaçanın hamuruna 1 çay bardağı ondan ekleyin pamuk gibi oluyor! Yiyen fırından sanıyor

Bu pratik tarif sayesinde, poğaçaları buzlukta saklayabilir ve istediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz. İşte milföy lezzetinde pamuk poğaça tarifi ve püf noktaları…

img-8851.jpeg

Malzemeler:

Hamur için:

• 1 küçük paket kuru maya
• 1 çay bardağı ılık su
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 adet yumurta (sarısı hamurun üzerine, beyazı hamurun içine)
• 4.5 su bardağı un

Ara katları için:

• İç malzemesi (peynir gibi istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz)

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi:

1. Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayayı ve ılık suyu ekleyin ve karıştırın. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
2. Hamurun üzerini örterek mayalandırın.
3. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak bezeler yapın.
4. İlk bezeyi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açın ve kenara alın.
5. İkinci bezeyi de aynı şekilde açın ve üzerine eritilmiş yağı fırça yardımıyla sürün. Ardından ilk açtığınız yufkanın üzerine yerleştirin ve onun üzerini de yağlayın.
6. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve bıçakla 12 eşit parçaya kesin. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin, bu sayede yağ biraz donacak.
7. Dinlenen hamurları çıkartın ve kesilen uçlarını birleştirerek bastırın. Ardından çay tabağı büyüklüğünde açın ve ortasına istediğiniz iç malzemeyi koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerini bezle örtüp yarım saat tepsi mayası yapın.
8. Poğaçaların üzerine hafifçe yumurta sarısı sürün, hamura bastırmadan.
9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Bu tarifle milföy lezzetinde pamuk poğaçaları kolaylıkla hazırlayabilir ve misafirlerinize veya sevdiklerinize enfes bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN