15 dakikada harikalar yaratın! Bu tarif bildikleriniz gibi değil... Dakikalar içinde misafirlerinize şov yapacaksınız

15 dakikada harikalar yaratın! Bu tarif bildikleriniz gibi değil... Dakikalar içinde misafirlerinize şov yapacaksınız

Kurabiye tiryakilerinin çok hoşuna gidecek süper bir tarif ile karşınızdayız. Bugün sizlere haberimizde elmalı kurabiye tarifi paylaştık. Bayatlamadan günlerce ilk günkü tazeliğini koruyan elmalı kurabiyenin tarifini öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin...

Bütün günün yorgunluğunu çayın yanında ağzınızı tatlandıracak güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yerken bitmesini istemeyeceğiniz elmalı kurabiye tarifimizi çok seveceksiniz. Üstelik haberimizde paylaştığımız bu kurabiye tarifi alışagelmiş elmalı kurabiyelerden şekil olarak hem farklı hem daha basit. İşte kıyır kıyır elmalı kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

200 gram tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için

3 adet elma

Tarçın

Ceviz içi veya fındık kırığı

Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurta ,sıvı yağı ve tereyağını alalım. Üzerine pudra şekeri ve nişastayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra üzerine unu ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim. İşte elmalı kurabiyenin hamurunu hazır. Şimdi de iç harcımız için 3 elmayı yıkayıp soyup rendeleyelim. Bir tavaya alıp üzerine bir su bardağı toz şeker bir tatlı kaşığı tarçın ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim. Orta ateşte daha sonra ceviz içini ekleyelim ve soğuması için başka bir kaba alalım.

basliksiz-21.jpg

BU LEZZET FAVORİ TARİFİNİZ OLACAK

Yoğurduğumuz elmalı kurabiye hamurundan erik büyüklüğünde bezeler yapıp elimizle hafif bastıralım içine bir çay kaşığı elmalı harçtan koyup köşelerinden kapatıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim ve hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Daha sonra 180 derece de 25 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka elmalı kurabiyelerinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırından alıp az soğuduktan sonra üzeri için pudra şekerini eleyelim kurabiyelerin üzerine serpelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN