250 gram kıymanız varsa akşama yemeğiniz hazır! İşte bereketli, puf puf Kıbrıs Köftesi tarifi

250 gram kıymanız varsa akşama yemeğiniz hazır! İşte bereketli, puf puf  Kıbrıs Köftesi tarifi

Kıbrıs Köftesi, Kıbrıs adasının tarihine ve kültürel yapısına köklerini salmış bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Kıbrıs'ın kuzey kesimlerinde yaygın olan bu lezzet, Kıbrıs Türk mutfağının önde gelen temsilcilerinden biridir. İşte bereketli, puf puf Kıbrıs Köftesi tarifi

Gastronomi dünyasının çeşitliliği, farklı kültürlerin damak tadının buluştuğu bir zenginlik sunar. Bu damak zenginliği, geleneksel tariflerle ve yüzyıllardır aktarılan lezzetlerle de ifade edilir. Kıbrıs adası da bu lezzetlerin buluşma noktalarından biri olarak dikkat çeker. Ada mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan Kıbrıs Köftesi, hem tatlı hem de acı sevenlerin beğenisini kazanan benzersiz bir lezzettir. İşte bu enfes lezzetin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 kg patates (yaklaşık 4-5 adet)

250 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet yumurta

5 yemek kaşığı ekmek içi

Çeyrek demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

Sıvı yağ

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  1. Patatesli kıbrıs köftesi için öncelikle patateslerin kabuğunu soyalım. Ardından rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
  2. Patateslerin tamamını rendeledikten sonra avucumuzun içerisine alıp sıkarak patateslerin suyunu çıkaralım.
  3. Ardından çiğ patateslerimizi uygun bir karıştırma kabına alalım.
  4. Üzerine kıyma, yumurta, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, baharatlar ve tuz, ardından ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve elimizle güzelce yoğuralım.
  5. Köfte harcımızın kıvamı kullandığımız patates miktarına göre az çok değişebilir. Gerekirse biraz da galeta unu ilave edebilirsiniz.
  6. Hazırladığımız köfte harcından şöyle bir parça alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Bu aşamada elinize hafifçe nemlendirirseniz köfteler elinize yapışmadan kolayca şekillenecektir
  7. Derince bir kızartma tavası veya tencereye bolca sıvı yağ alalım.
  8. Yağın kızıp kızmadığını dikkatli bir şekilde kontrol ettikten sonra köftelerimizi kızartmaya başlayalım.
  9. Pişen köftelerimizi fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım ve tüm köftelerimizi sırasıyla pişirmeye devam edelim. Kıbrıs köftelerimiz sıcak sıcak servise hazır. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN