Akşam yemeğine karar veremeyenler buraya! Yemeğe lokanta usulü tas kebabı yapın, damaklarınıza bayram ettirin

Akşam yemeğine karar veremeyenler buraya! Yemeğe lokanta usulü tas kebabı yapın, damaklarınıza bayram ettirin

Sizde henüz akşam yemeğine karar veremeyenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Bugün haberimizde sizler için özenle lokanta usulü tas kebabı hazırladık. İşte enfes lokanta usulü tas kebabı tarifi...

Akşam yemeğine karar veremeyenlere, damakları çatlatacak ana yemek tarifi arayanlara güzel bir haberimiz var. Lokanta usulü tas kebabı tarifi ile sizde sofraların yıldızı olabilirsiniz. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lokanta usulü tas kebabı tarifi bundan sonra favori ana yemek tariflerinizden biri olacak. İşte nefis lokanta usulü tas kebabı tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et

1 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

3 adet patates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

2, 5 su bardağı sıcak su

Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet lokanta usulü tas kebabı tarifimize öncelikle etlerimizi kuşbaşı olarak doğrayalım. Etlerimizi düdüklü tencereye alalım ve üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip içine su koymadan havası çıktıktan sonra 15 dakika pişirelim. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Diğer taraftan soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım, doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavuralım. Üzerine salça, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edelim.

2575025-810x458.jpg2575025-810x458.jpg

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirelim. Şimdi de tas kebabı için kullanacağımız patatesleri soyup küp küp dilimleyelim. Kızartma tavasına veya tenceresine sıvıyağ koyup, yağın kızmasını bekleyelim. Kızgın yağda patateslerimizi kızartalım. Kızaran patatesleri servis tabağına alalım. Üzerine pişmiş sulu etten koyup karıştırarak servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN