Bayat ekmeği sakın çöpe atmayın! Bir kez yiyen tabağı sıyırıyor: İşte en ekonomik en pratik en lezzetli tarif!

Bayat ekmeği sakın çöpe atmayın! Bir kez yiyen tabağı sıyırıyor: İşte en ekonomik en pratik en lezzetli tarif!

Çoğu zaman hepimizin evinde fazla alınmış yada yenilmemiş ekmekler olabilir. Son zamanlarda ekmeğe gelen zamları da düşünürsek ekmek hiçbir zaman israf edilecek bir besin değildir. Peki bayat ekmekler nasıl değerlendirilir? İşte bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok özel tarifimiz sizlerle...

Zaman zaman genellikle hepimizin evinde bayatlamış ekmek olabiliyor. Ya misafir gelecek diye ekmeği fazla alıyoruz yada bizler misafirliğe gidince ekmeklerimiz öylece kalıyor. Son zamanlarda ekmeğe gelen zamları da göz önünde bulundurursak aman bayatlayan kalan ekmeklerinizi çöpe atıp israf etmeyin. Peki bayatlayan ekmek nasıl değerlendirilir? Haberimizde özenle tarifini hazırladığımız bayat ekmek pizzasını ev halkınız çok sevecek. Tam ve garanti bir tarif olan bayat ekmek mantı tarifi hem bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz gibi hem de sofralarınız da bu tarifi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Tamamen evinizdeki malzemelerle ve aynı zamanda da mutfakta sizin zamanınızı çok almayacak bu tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bayat ekmek mantısı için gerekli malzemeler nedir? Bayat ekmek mantısı nasıl yapılır? İşte detaylıca anlattığımız tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı toz kırmızı biber
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığı ucuyla kimyon

Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça ya da toz kırmızı biber

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI

Bayat ekmekleri değerlendirmek için yapacağımız baya ekmek mantısı tarifimiz için öncelikle evimizde kalan bayat ekmekleri elimizle küçük parçalara ayırıyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, yumurtayı, sütü, karabiberi, kırmızı toz biberi, tuzu ve kimyonu ekleyerek güzelce harcımızı yoğuralım.

5ffc191618c7730798215f8b.webp

BU LEZZET FAVORİNİZ OLACAK

Hazır olan harçtan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlayarak tabağa dizelim. (Bu aşamada zorlanırsanız elinizi hafif yağlayarak yuvarlayabilirsiniz.) Hazır olan ekmek köftelerini kızgın yağda tavayı sallayarak ve arada çevirerek kızartıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Son olarak salçalı yağ ya da toz biberli yağ hazırlayarak üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN