Bayrama Dilber Dudağı Tatlısı Yapın! Misafirlerinizin Ağzını Tatlandırın! İşte Dilber Dudağı Tatlısının Tarifi

Bayrama Dilber Dudağı Tatlısı Yapın! Misafirlerinizin Ağzını Tatlandırın! İşte Dilber Dudağı Tatlısının Tarifi

Bayramların tadı tabi ki evlerde özenle yapılmış bayram tatlıları. Bizde sizler için haberimizde dilber dudağı tatlısına yer verdik. Sizi çok fazla yormayacak bu tatlıyla misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte dilber dudağı tatlısının tarifi...

Yaklaşan Kurban bayramıyla birlikte hanımları bu hafta bir telaş aldı. Bir taraftan bayram temizliği bir taraftan bayram hazırlığı derken koşuşturmaları bu hafta bol. Bunlardan biri de bayramların olmazsa olması tabi ki tatlılar. Bizde haberimizde sizler için özenerek dilber dudağı tatlısını hazırladık. İşte dilber dudağı tatlısının tarifi;

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı sirke

Yarım paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

4,5 - 5 su bardağı un

Açmak için;

Mısır nişastası

Arasına koymak için;

İri kırılmış ceviz

Üzerine sürmek için;

100 gram tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı (parlaklık vermesi için)

Şerbeti için;

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Dilber dudağı tatlısını yapmak için öncelikle hamurumuzu hazırlamakla tarifimize başlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabına yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve sirkeyi alıp karıştıralım. Ardından üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyelim, hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 24 eşit parçaya ayırarak elimizle yuvarlayalım. Hazırlanan bezeleri dinlenmesi için bir tepsiye dizelim. Hamurların üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar dinlendirelim. Bu arada tatlımızın şerbetini yapalım. Dilber dudağı tatlısının şerbeti için su ve şeker karıştırılıp kaynatılır. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 20 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım, her beze sıra ile nişasta serpilerek 12-15 cm kadar çapında açılır. Sıra ile aralarına nişasta serpilerek 12 kat üst üste dizilir. (diğer 12 tanesi sonra hazırlanır) Daha sonra 12 kat yufka merdane ile yavaşça yaklaşık 4 mm. kalınlığında açılır.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET DAMAK ÇATLATIYOR

Şimdi hamurumuza şekil verelim. Bir çay bardağı veya kurabiye kesme kalıbı ile daire şeklinde keselim. Her dairenin ortasına bir tatlı kaşığı kırılmış ceviz içi yerleştirilerek ay şeklinde kapatalım. (Hamurun tam kapanması için bastırmanıza gerek yok, sadece kapatılması yeterli.) Hazırlanan tatlıları tek tek fırın tepsisine dizelim. Bir tavada tereyağını eritelim, parlaklık vermesi için 2 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyelim. Fırça ile tüm tatlıların üzeri bolca yağlayalım. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirilir. Hızlı piştiği için kontrollü olmanızda fayda var. Ilımış şerbeti tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini iyice çekmesi için tatlımızı birkaç saat bekletelim. Şerbetini çeken tatlımızı servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN