Bildiğiniz kek tariflerini unutun! Bu kekin sırrı sodada... Bu tarif çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak

Bildiğiniz kek tariflerini unutun! Bu kekin sırrı sodada... Bu tarif çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak

Kek severler güzel bir haberimiz var. Yemelere doyamayacağınız, ağızda eriyip giden güzel bir kek tarifi ile bugün karşınızdayız. İşte nefis sodalı limonlu kek tarifi...

Klasik kek tariflerinden sıkılıp, yumuşacık pamuk gibi kek arayışı içindeyseniz doğru adrestesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle sodalı limonlu kek tarifi hazırladık. Yumuşacık yapısı ve enfes lezzeti ile bu kek tarifimize hayran kalacaksınız. İşte enfes sodalı limonlu kek tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 limonun suyu (ve kabuğunun rendesi)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

YAPILIŞI

Damak çatlatan enfes sodalı limonlu kek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtaları ve toz şekeri alalım. Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım. Ardından sıvıyağı, sodayı, bir limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyelim çırpalım. Son olarak da kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip tel çırpıcı ile yavaş yavaş karıştıralım.

limonlu-irmikli-kek-tarifi-yeni.webp

BU LEZZETİ ÇOCUKLARINIZ DA ÇOK SEVECEK

Sodalı limonlu keki ister kek kalıbında ister fırın tepsisinde veya borcamda da yapabilirsiniz. Şimdi de keki yapacağımız fırın kabının her tarafını güzelce yağlayalım. İçine kek harcımızı dökelim. Önceden170 derecede ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Fırında pişen kekimizi alalım ve soğumaya bırakalım. Kekimiz iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN