Bir yemek kaşığı kıymanız varsa deneyin! Bu çorba tabak tabak içiyor, işte vitamin deposu yalancı tarhana tarifi

Bir yemek kaşığı kıymanız varsa deneyin! Bu çorba tabak tabak içiyor, işte vitamin deposu yalancı tarhana tarifi

Çorbasız sofraya oturamayanlara güzel bir haberimiz var. Bugün sizler için haberimizde evinizdeki 1 yemek kaşığı kıyma ile kocaman bir tencere yapabileceğiniz yalancı tarhana çorbası tarifi hazırladık. Bu çorba olmadan bundan sonra sofraya oturamayacaksınız

Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan tarhana, hem lezzetiyle hem de besleyici özellikleriyle sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Ancak tarhana çorbasını hazırlamak için uzun bir süreç gerektirmesi ve bazı malzemelerin mevsimine bağlı olarak bulunamaması pek çok kişiyi çorbaya olan ilgisinden uzaklaştırabiliyor. İşte tam da bu noktada, kıymalı yoğurtlu yalancı tarhana çorbası devreye giriyor.

Kıymalı yoğurtlu yalancı tarhana çorbası, adından da anlaşılacağı üzere geleneksel tarhana çorbasının hızlı ve pratik bir alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri genellikle mutfak dolaplarında bulunabilen bu çorba, lezzetiyle de damakları şenlendiriyor. İşte size kıymalı yoğurtlu yalancı tarhana çorbasının tarifi:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı nane

1 silme çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıcak su

1 dolu su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 dolu yemek kaşığı un

1 çay bardağı sıcak su

İlave olarak 2 su bardağı su (kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

6179ddae45d2a0aac46f5e55.webp

YAPILIŞI

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya başlayalım. Ardından salçaları baharatları ekleyip, kavurduktan sonra su ilavesi yapalım.
  • Diğer tarafta meyanesi için yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve sıcak suyu ekleyip karıştıralım. Hızlıca çorbaya döküp, bir yandan karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından su ilavesi yapıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Bu şekilde biraz daha pişirdikten sonra altını kapatalım.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN