Bu böreği yiyen herkes kıymalı sanıyor! Fırından çıkar çıkmaz bitiyor! İşte Kütahya'nın meşhur tosunum böreği tarifi

Bu böreği yiyen herkes kıymalı sanıyor! Fırından çıkar çıkmaz bitiyor! İşte Kütahya'nın meşhur tosunum böreği tarifi

Klasik börek tariflerinden sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle Kütahya ilimizin meşhur tosunum böreği tarifi hazırladık. Bu efsane lezzeti sizde mutlaka denemelisiniz...

Farklı bir börek tarifi arayışındaysanız doğru adrestesiniz. Yiyen herkesin kıymalı zannettiği Kütahya'nın meşhur tosunum böreği tarifi ile karşınızdayız. Buram buram haşhaş ezmesinin lezzetine doyacağınız bu börek tarifimizi isterseniz hazır yufka ile de kolayca yapabilirsiniz. İşte efsane tosunum böreği tarifi...

MALZEMELER

1 kase haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber
125 gram margarin
2 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş

Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş

YAPILIŞI

Damakları çatlatan Kütahya'nın meşhur tosunum böreğine öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayalım. Bunun için yeşil mercimekleri haşlayalım. Haşlanan yeşil mercimeklerin suyunu süzelim. Yapışmaz bir tavada mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda soteleyelim. Üzerine tuz, karabiber ilave edip soğumaya bırakalım. Şimdi de tosunum böreğinin hamurunu hazırlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine sıvı yağı, ılık su ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım. Ardından azar azar un ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dakika dinlendirelim. Hamurdan ufak bezeler koparalım.

812x468-444500568702.jpg

BU BÖREĞE HAYRAN KALACAKSINIZ

Oklava ile tepsi büyüklüğünde açalım. Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştıralım. Yufkaya fırça yardımı ile sürelim. Yufkayı 4 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim. Kesilen parçaları katlayıp, buzdolabına alalım. 10 dakika bekletelim. Dolaptan çıkardığımız yufkaları merdane ile tekrar açalım. 15 cm'lik kareler keselim. Ortalarına mercimekli harçtan koyalım. Ek yerleri tepsiye gelecek biçimde boylamasına ikiye katlayalım. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerimizin üzeri kızarana dek pişirelim. Pişen böreklerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN