Bu börek kapış kapış bitiyor! Çayın yanında 5 dakikada krep börek yapın, misafirlerinizin dibi düşsün

Bu börek kapış kapış bitiyor! Çayın yanında 5 dakikada krep börek yapın, misafirlerinizin dibi düşsün

Börek yapacaksanız ama vaktiniz mi yok? Yoksa evde yufkanız mı yok? Sakın panik yapmayın. İşte size şipşak kolayca yapabileceğiniz krep börek tarifi. Bu börek tarifimiz sayesinde mutfakta kısa sürede harikalar yaratacaksınız....

Börek severlere müjdeli bir haberimiz var. Krep börek tarifi ile karşınızdayız. Yapımı ve hazırlaması çok basit ve kısa olan krep börek tarifimizi çok seveceksiniz. Yufkaya yada hamur yoğurup açma derdi olmayan bu lezzet bundan sonra favori tarifiniz olacak. İşte damak çatlatan lezzet krep börek tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 su bardağı süt ( 200 ml bardak )

2 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 tutam taze nane

1 tutam maydanoz

6-7 yaprak taze soğan

1 adet incecik doğranmış kapya biber

1 çay kaşığı tuz

1 kase kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet krep börek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtaları ekleyelim. Ardından üzerine sütü ekleyip çırpalım. Daha sonra üzerine unu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım. Pürüzsüz akışkan bir hamur elde edelim. Krep harcımızın içine ince ince doğranmış taze naneyi, taze soğanı ve kapya biberi ekleyip bir güzel karıştıralım. En son tuzunu ekleyelim ve son kez tekrar karıştıralım. Krep tavasını çok az yağlayalım üzerine kepçe ile krep hamurundan alalım ve ince bir tabaka halinde tavaya yayalım.

tavada-krep-borek.jpg

BU LEZZETİ ÇOCUKLARINIZ DA ÇOK SEVECEK

Krebin alt kısmı pişince yarısına kaşar peynir rendesi koyup diğer yarısını üzerine kapatalım ve kaşarlar iyice eriyene kadar ters yüz ederek pişirelim. Tüm krepleri bu şekilde hazırladıktan sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN