Bu kek hüngür hüngür ağlıyor! Bir yiyen bir de yemeyen pişman olacak! İşte tam kıvamında browni kek tarifi

Bu kek hüngür hüngür ağlıyor! Bir yiyen bir de yemeyen pişman olacak! İşte tam kıvamında browni kek tarifi

Çikolata tutkunlarının bayılarak yiyeceği bir tarif… İçi yumuşacık olan browni tadında ıslak kekle çay saatleriniz daha da keyifli olacak. İşte, browni tadında ıslak kek tarifi…

Çay saatlerinize eşlik edecek tam kıvamında bir ıslak kek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarif sizi hem çikolata krizinden kurtaracak hem de o hep aradığınız tam kıvamlı ıslak keki yapmanızı sağlayacak. İşte, browni tadında ıslak kek tarifi…

BROWNİ TADINDA ISLAK KEK TARİFİ

MALZEMELERİ

3 tane yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kakao (25g)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un (elenmiş)

SOSU İÇİN

1 su bardağı kakaolu kek hamuru karışımı

1,5 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN

Ceviz ya da fıstık tozu

browni-tadinda-islak-kek-tarifi-1.jpg

TARİFİ

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvı yağ ve kakaoyu koyarak yeniden çırpın. Çırpma işlemini bitirdikten sonra kekin üzerini ıslatmak için karışımdan 1 su bardağı ayırın.

Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu da koyarak kek hamurunu hazırlayın. Yağladığınız tepsiye karışımı dökerek 170 derecelik fırında ortalama 35 dakika normal kek düzeninde pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN