Bu kurabiye aylarca bayatlamıyor! Pişer pişmez kapış kapış gidiyor! Bu kurabiye mutfağınızdan eksik olmayacak

Bu kurabiye aylarca bayatlamıyor! Pişer pişmez kapış kapış gidiyor! Bu kurabiye mutfağınızdan eksik olmayacak

Çayın yanına eşlik edecek, damaklarınızı şenlendirecek güzel bir kurabiye tarifimiz var. Yemelere doyamayacağınız üstelik aylarca bayatlamayan kavanoz kurabiyesi tarifimize hayran kalacaksınız...

Çay veya kahve saatlerinize çok yakışacak güzel bir kurabiye tarifimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle bayatlamayan kavanoz kurabiyesi tarifine yer verdik. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kurabiye mutfağınızdan eksik olmayacak. İşte tüm detayları ile aylarca bayatlamayan kavanoz kurabiyesi tarifi şöyle;

MALZEMELER

200 gram yumuşak tereyağı veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)

1 adet yumurta akı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

1,5 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane bayatlamayan kavanoz kurabiye tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarini, sıvı yağı, nişastayı, yumurta akını, kabartma tozu ve vanilyayı alalım. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip, hamuru toparlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim.

basliksiz-6.jpg

BU KURABİYEYE HAYRAN KALACAKSINIZ

Fındıktan bir tık büyük yuvarlaklar yapıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kurabiyelerimizi 10 dakika pişirelim. Kurabiyelerimiz soğuyunca, üzerine 1,5 su bardağı pudra şekerini kurabiyelere serpiştirelim. Dikkatlice kurabiyeleri şekerle tepside harmanlayalım. İyice şekere bulanan kurabiyeleriniz, servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN