Bu kuymak tarifi Karadeniz ustalarında bile yok! Ocaktan iner inmez kapışılan efsane lezzet...

Bu kuymak tarifi Karadeniz ustalarında bile yok! Ocaktan iner inmez kapışılan efsane lezzet...

Tereyağının mısır unuyla buluşup eriyip uzayan peynir ile görsel bir şova dönüşen kuymak, ülkemizin farklı bölgelerinde de sevilmekte .İşte enfes tat kuymak tarifi...

Karadeniz bölgesinin geleneksel lezzetlerinden biri olan kuymak genellikle kahvaltıların vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. Kullanılan tereyağının ve peynirinin akışkan olup uzaması çok önemli olan kuymak sofraları süsleyen lezzetlerden biri. Malzemeler doğal ve lezzetli olursa hazırlanan kuymağın tadına doyum olmaz. Kuymak genellikle kahvaltılarda yenilse de akşam yemeklerinde de tercih edilir. Öyle ki kuymak Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popüler olan tariflerden birisidir. Kuymak yapımında genellikle orjinal Karadeniz peyniri kullanılsa da bazen bu peyniri bulmak zor olabiliyor. Bu durumda kolot peyniri, çeçil peyniri yada kaşar peyniri de kullanabilirsiniz. Fakat malzemeleriniz orjinal olursa bu mükemmel lezzeti yakalamamanız için hiç bir neden yok. Ayrıca kuymağın yanına da evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz mısır ekmeğini sunarsanız değmeyin kuymağın lezzetine. İnternette büyük yankı uyandıran bu damak çatlatan lezzeti sizlerde sofralarınıza taşıyıp, ailenize ve sevdiklerinize sunmak istiyorsanız haberimizde paylaştığımız kuymak tarifini şiddetle denemenizi tavsiye ediyoruz. Yiyenlerin başını döndürecek bu geleneksel efsane lezzetin tarifini vermeye hazır olun. İşte muhteşem lezzet kuymağın tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

2,5 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı su

1 büyük kase küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı

YAPILIŞI

Kuymak için öncelikle tereyağını eritelim. Tereyağı çok kızarmadan mısır ununu ekleyelim. Eğer kuymağı bakır tavayla yapacaksanız mutlaka kısık ateşte hazırlanmalıdır. Mısır ununu kavurmaya başlayalım. Başından ayrılmadan sürekli karıştırın. Mısır unu kavrulunca üzerine 1 su bardağı suyu ekleyelim ve koyu kıvam alana kadar karıştıralım. Daha sonra üzerine dilimlediğimiz kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar alttan üste doğru sürekli karıştıralım.

kuymak-tarifi-son.webp

BU LEZZETİ YEMELERE DOYAMAYACAKSINIZ

Karadeniz kaşarı yok ise eriyebilen çeşitte olan çeçil peyniri, tel peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanabilir. Kaşarlar eriyip, tereyağı üst kısma çıktığında kuymağı ocaktan alalım. Kuymağı bekletmeden sıcak olarak hemen servis yapalım.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN