Bu lezzeti yiyenler tabağın dibini sıyırıyor! İşte yerken bitmemesi için dua edeceğiniz Kayseri yağlaması tarifi...

Bu lezzeti yiyenler tabağın dibini sıyırıyor! İşte yerken bitmemesi için dua edeceğiniz Kayseri yağlaması tarifi...

Bugün sizlere yemelere doyamayacağınız mükemmel bir lezzet hazırladık. Kayseri yağlaması ile mutfaktaki aşçılığınızı gösterin davet sofralarının yıldızı siz olun!

Kayseri mutfağı denilince mantıdan sonra akla gelen ikinci lezzet Kayseri yağlaması tarifi ile karşınızdayız. Enfes tek tek açılmış lavaşı ve soslu kıymanın buluşup, yoğurt ile sunulmasıyla oluşan bu lezzete hayran kalacaksınız.

MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un
Bir tutam tuz
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı su

Kıymalı Harcı için:

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
300 gram kıyma
2 kuru soğan
3 domates
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su

Üzerine koymak için:

Sarımsaklı yoğurt

Maydanoz

YAPILIŞI

Tarifimize öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz. Yoğurma kabına unu, tuzu, yaş mayayı ve suyu alıp yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örtülerek 20 dakika kadar dinlendirelim. Mayalanmış hamuru küçük bezeler haline getirelim. Tezgahın üzerinde büyük servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurlarımızı gözleme sacında veya yapışmaz tavada pişirelim.

yaglama-yeni-one-cikan.webp

KEYİFLE YİYECEĞİNİZ BİR LEZZET

Şimdi kıymalı harcımızı hazırlayalım. Bir tavaya kıymamızı alalım, kavuralım. Kavrulan kıymaya tereyağını ekleyelim, tekrar bir tur kavuralım. İnce ince doğradığımız soğanı, küp doğranan domatesi ve sıvı yağı eklenip ve pişirmeye devam edelim. Su eklenerek bir müddet daha pişirelim. En son üstüne tuz ve karabiberi ekleyelim. Şimdi sıra lavaşlarımızı kıymalı harç ile buluşturmaya geldi. Servi tabağına lavaş ekmeğimizi alalım, üzerine kıymalı harcımızdan serelim. Üzerine tekrar lavaş kapatıp, tekrar kıymalı harçtan serelim. En üstte kıymalı harç kalıncaya kadar bu işleme devam edelim. Pasta gibi üst üste dizdiğimiz yemeğimizi dörde bölelim. Bir kapta sarımsaklı yoğurt yapalım. Yemeğimizin üzerine yoğurdumuzu şekil vererek gezdirelim. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN