Bu poğaçanın kokusu mahalleyi kapınıza dolduracak! İşte yapımı pratik 3 2 1 poğaçasının enfes tarifi

Bu poğaçanın kokusu mahalleyi kapınıza dolduracak! İşte yapımı pratik 3 2 1 poğaçasının enfes tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi poğaçalar için çayınızı kapıp gelin. Size kendini hayran bırakacak olan 3 2 1 poğaçası tarifi ile karşınızdayız. Kolay ve pratik yapılışı ile favori poğaça tariflerinizden biri olacağına eminiz. İşte lezzetli 3 2 1 poğaçasının tarifi...

Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlarla hem değişik hem de hazırlaması çok pratik bir tarif hazırladık. Yedikçe yedirtecek tadına doyamayacağınız 3 2 1 poğaçasını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Şık sunumu ve damak çatlatan lezzeti ile bu poğaça tarifimiz sizi kendine hayran bırakacak. Hem ev halkınıza, hem evinize gelecek misafirlerinize hem de çocuklarınızın okulunda beslenme saatleri için kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz 3 2 1 poğaça tarifimiz favori poğaça tariflerinizin arasına girmeye aday. İşte gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz 3 2 1 poğaça tarifimizin ayrıntıları şöyle;

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

3 paket kabartma tozu

4,5 su bardağı un

İçi için;

Beyaz peynir

Maydanoz

Üzeri için;

1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı

3 2 1 poğaçamız için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. Hamur yoğurma kabının içine ilk olarak yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ilave edip, güzelce malzemelerimizi çırpalım. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Poğaça hamurumuzun dinlenmesi için hamur yoğurma kabımızın ağzına streç film kapatıp üzerine de temiz bir örtü ile kapatalım. Poğaça hamurumuzun mayalanması için 30 - 35 dakika kadar bekletelim. Mayalanan poğaça hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizde yuvarlayalım. Tezgahın üzerinde açalım ve içine bir kasede ezdiğimiz beyaz peyniri ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Poğaçamızı yuvarlayalım ve harcımızın dökülmemesi için poğaçamıza dikkatli şekil verelim. Bütün poğaça hamuru bitene kadar hepsine bu işlemi uygulayalım.

30407galeta-unlu-pogaca.jpg

Bu poğaça kendine hayran bırakıyor

Poğaçalarımızın üzerini galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim. Tarifini verdiğimiz 3 2 1 poğaçasında yaklaşık olarak 20 adet poğaça çıkmakta. Siz eğer fazla yapmak isterseniz malzemeleri 2 katına çıkartınız. Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka poğaçalarınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz. Pişen poğaçalarımızı fırından alıp servis tabağına koyup servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN