Bu poğaçayı yapmak çocuk oyuncağı! Sıvıyağlı mayasız pratik tarif: Sadece 5 dakikada hazır

Bu poğaçayı yapmak çocuk oyuncağı! Sıvıyağlı mayasız pratik tarif: Sadece 5 dakikada hazır

Pratik ve lezzetli bir poğaça tarifi arayanlar için bu tarif ideal. Öyle ki bu poğaçayı yapmak çocuk oyuncağı. İşte sıvıyağlı mayasız pratik tarif…

Hem kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek hem de çayın yanına eşlik edecek bu tarifi yapmak oldukça kolay. Mayaya ihtiyaç duymadan yapacağınız bu poğaçayı dakikalar içinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

SIVIYAĞLI MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELERİ

2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz silme
3 su bardağı un az gelirse eklenir

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı

YAPIMI

Sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu uygun bir kaba alarak karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hiç bekletmeden elinize alarak yuvarlayın ve avuç içiyle bastırın.

Büyütüp ikiye katladıktan sonra yarım ay şekli vererek tepsiye yerleştirin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye aralıklarla dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizik atın.

180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN