Bu Şerbetli Tatlı Kaynananızın Dilini Yumuşatacak! İşte Oldukça Kolay Olan Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

Bu Şerbetli Tatlı Kaynananızın Dilini Yumuşatacak! İşte Oldukça Kolay Olan Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

Şerbetli tatlı sevenle vereceğimiz bu kurabiye tarifinden asla vazgeçemeyecekler. Kolay ve hafif tatlılar arasında yer alan Portakalı kurabiye tatlısı hem zamanınızdan hem de cebinizden tasarruf ettirecek. Narenciye meyveleri arasında en çok sevilen portakalı kurabiyede denemediyseniz bu tarifi asla kaçırmayın. İşte ağızlarda hoş bir seda bırakacak portakallı kurabiye tatlısı tarifi.

İftardan sonra herkes hafif bir tatlı yemek ister. İşte bu kurabiye tatlısı çayınızın yanına iyi bir dost olacak. Ağzınızı tatlandıracak olan portakallı kurabiye tatlısı oldukça basit malzemelerden yapılmaktadır. Hem lezzeti hem kıvamıyla şerbetli tatlılar arasında en farklı tarif olan portakallı kurabiye tatlısı ise davetsiz misafirlerinizi de sevindireceksiniz. İşte hayatınızdan asla çıkaramayacağınız portakallı kurabiye tatlısı tarifi ve püf noktaları.

slak.jpg

KENDİNİZİ PORTAKAL BAHÇELERİNDE HİSSEDECEKSİNİZ

Kıtır kıtırı yapısının yanı sıra kokusuyla da sizi büyüleyecek olan portakallı kurabiye kahve ve çay muhabbetleriniz de size eşlik edecek. Kendinizi bu tatlı ile portakal bahçelerinde hissedebilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta, Tereyağı yada margarin oda sıcaklığında, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tane portakal kabuğu rendesi, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un

Tatlımızın şerbeti için; 2 su bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı şeker

TATLIMIZIN YAPILIŞI

Tatlımıza başlamadan önce şerbetini yapıyoruz. Bunun için bir derin tencerenin içerisine portakal suyu ve şekeri alalım ve eriyene kadar yaklaşık 5-6 dakika kaynatalım. Şerbetimiz kıvama gelince ocaktan alıp bir kenara koyalım. Ve soğumaya bırakalım.

purtakal.jpg

Portakallı ıslak kurabiyemizin hamuru içinse bir yoğurma kabına yumurtalarımızı kırıp ardından sıvı yağı, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla karıştıralım. Karıştırma işlemimiz tamamlandıktan sonra içerisine tereyağı ve portakal rendeleyip ekleyelim. Hamura un ve kabartma tozunu eleyerek elimizle iyice yoğuralım. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Daha sonra yuvarladığımız hamurları fırın tepsimize dizelim ve 180 dereceli fırınımıza koyalım. Tatlımız fırında 25 derece pişmeli. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkarıp daha önceden hazırladığımız şerbetin içerisine batıralım. Ve servis tabaklarımıza dizelim. Bu işlemden sonra kurabiyelerimizi çekmesi için bir kenara bırakalım. Ve portakallı ıslak kurabiyemiz hazır. İsteğinize kurabiyeleri süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN