Bu tarifi çocuklara verin onlar bile yapar! 10 dakikada hazır simit poğaça: Üstelik puf gibi de kabarıyor

Bu tarifi çocuklara verin onlar bile yapar! 10 dakikada hazır simit poğaça: Üstelik puf gibi de kabarıyor

İster sabah kahvaltısına ister çay yanına… Bu tarif her anınızın kurtarıcısı olacak. 10 dakikada hazır simit poğaça tarifini çocuklar bile kolayca yapabilir. İşte, tadına doyamayacağınız simit poğaça tarifi…

Kahvaltıya farklı bir lezzet arıyorsanız ya da çat kapı gelen bir misafiriniz varsa endişelenmeyin. Kurtarıcı tarifinizi sizler için hazırladık. Sadece 10 dakikada puf gibi kabaran, lezzetli simit poğaça tarifine bayılacaksınız…

MALZEMELER

HAMUR MALZEMELERİ:

125 gram tereyağı
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

İÇ VE DIŞ MALZEMELERİ

Kaşar peyniri

2 yemek kaşığı su
3-4 yemek kaşığı pekmez
Susam

SİMİT POĞAÇA TARİFİ

Önce bir tavaya tereyağı alın ve çok kaynatmadan eritin.

Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve erittiğiniz tereyağını uygun bir yoğurma kabına alarak pürüzsüz olana dek çırpın.

Yavaşça un ile kabartma tozunu ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan cevizden büyük parçalar alarak elinizle yuvarlayın.

Yuvarladığınız hamurları tek tek elinizle bastırarak açın ve içerisine kaşar peynir koyduktan sonra kenarlarını ortadan birleştirerek kapatın. Şekil verdiğiniz hamuru bir tur yuvarlayarak düzeltin.

Başka bir kaba su ile pekmez koyarak karıştırın. Poğaçaları önce pekmeze ardından susama bulayarak fırın tepsisine dizin.

Bıçakla üzerine çizik attığınız poğaçaları 180 derecelik fırında 20 dakika alt üst ayarında pişirin. Poğaçalarınız piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN