Bu tatlıyı yapmak sadece 10 dakika sürüyor! İşte mutfakta şipşak yapabileceğiniz efsane hira tatlısı tarifi...

Bu tatlıyı yapmak sadece 10 dakika sürüyor! İşte mutfakta şipşak yapabileceğiniz efsane hira tatlısı tarifi...

Sadece mutfakta 10 dakikada hazırlayabileceğiniz, genelde hepimizin mutfağında olan malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz damak çatlatan lezzeti ile Hira tatlısını haberimizde paylaştık. Anlık tatlı krizlerinizde yada çat kapı gelen konuklarınıza hemen yapabileceğiniz bu tatlı sizin favoriniz olacak. İşte Hira tatlısının tarifi;

Anlık tatlı krizi gelenlere evinizde bulunan malzemeler ile sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz hızlı ve pratik yapımıyla Hira tatlısı sizlerle. Bu tarifimiz ile anlık tatlı krizlerinizi mükemmel geçirmiş olacaksınız. Bu tatlı tarifimiz mutfakta size zaman kazandıracak. Kendinizi şımartmak istiyorsanız buyurun Hira tatlısının tarifine..

MALZEMELER

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 adet portakal kabuğu rendesi

Dışını bulamak için;

İrmik

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Süslemek için;

Hindistan cevizi yada toz antep fıstığı

YAPILIŞI

Tarifimize tatlımızın şerbeti hazırlamakla başlayalım. Küçük bir tencereye şekeri ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Bu tatlımızın en önemli özelliği şerbetinin kaynamamış olmasıdır. Bu yönüyle oldukça pratik. Yoğurma kabımızı alalım. İçine yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı alıp, güzelce karıştıralım. Sonra içine rendenin ince kısmı ile rendelediğimiz portakal kabuğu rendesini ve irmiği ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu üzerine ekleyelim. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp, elimizde yuvarlayalım. Bir tabağa irmiği dökelim. Yuvarladığımız hamurumuzu irmiğe her tarafına eşit gelecek şekilde bulayalım. Yağlanmış fırın tepsisine yada borcama dizelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.

1200x627-hira-tatlisi-nasil-yapilir-en-guzel-irmikli-hira-tatlisi-tarifi-burada-1581583809634.jpg

PRATİK VE HIZLI YAPIMIYLA YENİ FAVORİNİZ

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 - 25 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcağı çıktığında üzerine şerbetimizi gezdirerek dökelim. Tatlımızın tamamen şerbeti içine çekmesi için tepsinin tabanında biriken şerbetten bir kaşık yardımı ile alıp, tatlılarımızın üzerine dökelim. İyice şerbetini çeken tatlılarımızı servis tabağına alalım. Üzerine tercihe göre hindistan cevizi yada toz antep fıstığı serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN