Burgerci tadında patates kızartması! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır... Herkes size sırrını soracak

Burgerci tadında patates kızartması! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır... Herkes size sırrını soracak

Büyük küçük demeden günün her saatinde hepimizin severek tükettiği patates kızartması çıtır çıtır yapmanın formülü nedir? Dışarıda hazır yediğimiz gibi çıtır çıtır bir patates kızartması nasıl yapılır?

Türk mutfağının en sevilen besinlerinden biri olan patates, kızartma, haşlama, fırınlama ve közleme usulüyle pişirilir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de yemeklerin içerisine eklenen bu besin, kısa sürede hazırlandığı için çalışan kişilerin de favorisidir. Yaz kış demeden her mevsim sofralarda yerini bulan patates kızartmasını, bu kez çıtır çıtır olacak şekilde sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, çıtır patates tarifine geçebiliriz.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

2 orta boy patates

2.5 su bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI

Çıtır çıtır enfes patates kızartması tarifimiz için öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım. Patatesleri yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimleyelim. Patatesleri bir süre suda bekletip, ardından kağıt havlu üzerinde bekleterek kurutalım. Bir kasede nişasta, un, karbonat ve tuzu karıştıralım. Karışımı patateslere ekleyerek güzelce harmanlayalım.

patates-nasil-kizartilir-930x620.png

BU LEZZETE DOYUM OLMUYOR

Ardından elekten geçirelim ki fazla un dökülsün. Kızartma tenceresini veya tavasını ocağa alalım ve 2.5 su bardağı ayçiçek yağı ekleyerek yağımızı iyice kızdıralım. Kızgın yağa patatesleri atalım. Bir tabağın içerisine havlu peçete serelim ve kızaran patateslerimizi havlunun üzerine alalım fazla yağını peçeteye çektirip servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN