Canan Karatay açıkladı! Oruçta ağız kokusundan hoşlanmayanlar bu tarifi uygulasın... 1 kaşığı ağız kokusunu gidermeye yetiyor!

Canan Karatay açıkladı! Oruçta ağız kokusundan hoşlanmayanlar bu tarifi uygulasın... 1 kaşığı ağız kokusunu gidermeye yetiyor!

Ramazan ayı ile birlikte gelen oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan birisi olan ağız kokusuna dair açıklamalar geldi. Prof. Dr. Canan Karatay ağız kokusuna dair bir tarif paylaştı. Sahurda yapacağınız ve alacağınız bir kaşık ile birlikte gün boyunca ferah bir nefese sahip olabilirsiniz. Ağız kokusunu yok eden tarif hakkında tüm detaylar...

AĞIZ KOKUSU NASIL ENGELLENİR?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş oruç ibadetini yerine getiriyor. Oruç ibadeti esnasında açlık durumundan dolayı ağız kokusu oluşabiliyor. İbadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar ise ağız kokusundan oldukça şikayetçi.

Yemek yiyip içmeme durumu ile birlikte yanlış diş bakımı ve bazı hastalıklar ağız kokusuna neden olabiliyor. Ülkemizde yer alan başarılı İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ferah bir nefes için gerekli olan tarifi verdi.

Yapılan tarifin sadece 1 kaşığıyla birlikte ağız kokusu tamamen engelleniyor. Canan Karatay tarafından ağız kokusunu engellenen tarifin detayları paylaşıldı.

fif09z07k.jpg

AĞIZ KOKUSUNU ENGELLEYEN TARİF!

Sahur vaktinde uygulayacağınız tarif ile birlikte ağız kokunuzu giderebilirsiniz. Ağız kokusundan kurtulmak için bir kase yoğurdun içerisinde 1 yemek kaşığı bal ve 3 damla limon suyu sıkıp karıştırın. Bu sizin ağız kokunuzu engelleyecektir.

bad-3597626-1280-u7ao.webp

AĞIZ KOKUSUNU ENGELLEMENİN YOLLARI!

  • İftar sonrasında ve özellikle sahurdan hemen sonra dişlerinizi, dilinizi ve özellikle etrafında biriken yemek ve bakteri artıklarını düzenli olarak temizlemeniz gerekir.
  • Diş ipi kullanarak dişlerinizin arasında artık kalmasını engelleyin. Bu durumda yiyecekler gün içerisinde koku yapabilir.
  • Sigara tüketimi gün içerisinde ağız kokusuna neden olan etkenlerin neredeyse başında gelir. Ağız kuruluğu ve ağız kokusuna neden olan sigara diş et hastalıklarını da tetikler.
  • Gece yatmadan önce hareket eden protezlerinizi çıkarıp temizleyerek sabah saatlerinde tekrar temizleyip takmanız tavsiye edilir. Eski köprü veya diş proteziniz varsa yeniletmeniz tavsiye edilir.
  • Ramazan ayı önceisnde yapılması gereken işlemlerden birisi olan yeniletme işleminin yapılmaması halinde biriken yemek artıkları kötü ağız kokusuna sebebiyet verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN