Çayın yanına en çok o yakışıyor! Özel günlerin sır gibi saklanan tarifi: Kavala kurabiyesiyle sevdiklerinize şov yapın

Çayın yanına en çok o yakışıyor! Özel günlerin sır gibi saklanan tarifi: Kavala kurabiyesiyle sevdiklerinize şov yapın

Sıcacık çayınızın yanına eşlik edecek güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Çaylarınızın yanına çok yakışacak kavala kurabiyesini daha fazla zaman kaybetmeden mutlaka denemelisiniz. Kavala kurabiye nasıl yapılır? Sizler de merak ediyorsanız tarifi inceleyebilirsiniz...

Çay veya kahve saatlerinizde size süper eşlik edecek, ağızlarda eriyecek mükemmel bir tarif arayanlara müjdemiz var. Aradığınız kurabiyeyi bulduk. Mutfakta çok zaman kaybetmeden kola ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu kurabiye tarifine hayran kalacaksınız. Üstelik haberimizde tarifi paylaştığımız kavala kurabiyesi kolay kolay da bayatlamıyor. Hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden bu kurabiye sayesinde tam not alacaksınız. İşte efsane lezzet kavala kurabiyesinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım paket margarin

Yarım paket tereyağı

1 su bardağı un

1 su bardağı çiğ badem

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzerine;

Bol pudra şekeri

YAPILIŞI

Dillere destan efsane lezzet kavala kurabiyesini yapmak için ilk önce çiğ bademleri rondoda iri çekip tavaya alalım ve üzerine 1 su bardağı unu da ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak 5-6 dk. rengi dönene kadar güzelce kavuralım. Kavrulduktan sonra bu karışımımızı geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakalım. Bu karışım tamamen buz gibi soğumuş olmalı kurabiyemizi yapabilelim. Şimdi de yoğurma kabımızı alalım. Yoğurma kabımızın içine oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve tereyağını alalım. yağları birbirine karıştıralım. Daha sonra üzerine pudra şekerini, sıvıyağı, kabartma tozunu, soğumuş olan bademli ununu alalım ve karıştıralım.

agizda-dagilan-kavala-kurabiyesi-tarifi.jpg

BU KURABİYE AĞZINIZDA ERİYİP GİDECEK

Kıvamlı güzel bir hamur elde edelim. Eğer evinizde yarım ay şeklinde kurabiye kalıbınız varsa kullanabilirsiniz ama yoksa su bardağını ile yarım keserek yarım ay şekli verebilirsiniz. Bütün kavala kurabiyesinin hamuru bitene kadar şekillendirmeye devam edelim. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsisine aralıklı olarak kavala kurabiyelerimizi dizelim. 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim. Fırında pişen kavala kurabiyelerimizi alalım ve tamamen soğumaya bırakalım. Soğuduğundan emin olduğumuz kavala kurabiyelerimizi bol pudra şekerine bulayalım.

.AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN